8.8 C
Vaslui
22-mart.-2023

Ambasadorul SUA: banii românilor sunt cea mai bună sursă de finanțare pentru economie

- Advertisement -

În opinia lui Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la București, economia românească are nevoie în primul rând de capital pentru a se dezvolta, iar cea mai bună sursă de capital sunt chiar românii.

”Nu este bine să fiți prea dependenți de investițiile străine directe, de fondurile structurale sau de investițiile făcute din bani publici. Cu cât românii vor fi mai dispuși să își investească în economia locală economiile muncite din greu, cu atât economia se va putea dezvolta mai ușor”, a declarat Gitenstein, la lansarea pe Bursa românească a acțiunilor a cinci companii americane de top.

Ambasadorul a apreciat că listarea acțiunilor unor companii americane la Bursa de Valori București le va asigura investitorilor români aceleași drepturi ca și americanilor, și că va depinde de aceștia să ceară acele drepturi și din partea emitenților locali.

Listarea Apple și Coca Cola, ”bună pentru democrație”

Companiile în cauză sunt Apple, Coca Cola, Intel, Bank of America și Visa, acțiuni ale lor putând fi tranzacționate de astăzi la Bursa de Valori București. Nu este vorba de o listare propriu-zisă a giganților americani, ci doar de tranzacționarea unor acțiuni cumpărate în prealabil de firma de brokeraj românească Tradeville de pe bursa americană.

”E bine pentru piețele financiare și e bine pentru democrație”, a comentat ambasadorul american, potrivit căruia piețele financiare transparente fac parte dintre ingredientele unei democrații solide și ale unei societăți avansate.

”Până acum occidentalii au vrut să cumpere o bucată din România, acum românii vor putea să cumpere o bucată din America”, a remarcat Mark Gitenstein. Este adevărat, totuși, că bucățile la care se referă sunt de dimensiuni complet diferite.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.