Ambulantã spulberatã de un sofer din Iasi- asistenta medicalã, la un pas de moarte!

COLIZIUNE… Un echipaj medical de la SAJ Vaslui a vãzut moartea cu ochii. Un autoturism marca VW Passat a izbit în plin o Ambulantã de tip B2. Autospeciala SAJ se deplasa dinspre Vaslui spre Bârlad, fãrã pacient. Din accident au rezultat douã victime, mai precis asistenta medicalã de pe ambulatã, de 42 de ani, precum si o femeie de 57 de ani, pasagerã în autoturismul VW Passat. La caz a fost trimis un echipaj TIM (terapie intensivã mobilã). Accidentul de circulatie a avut loc DE 581, pe raza comunei Costesti.

Masina care a lovit autospeciala circula pe sensul opus de mers, dinspre Bârlad spre Vaslui si este înmatriculatã în Iasi. „A frânat cineva în fatã, eu m-am ferit. Salvarea a venit din fatã si ne-am ciocnit frontal.”, a spus soferul din Iasi, care a iesit pe contrasens provocând accidentul. Douã femei au fost rãnite în urma accidentului si au ajuns la spital, în grija medicilor.

În ambulanta implicatã sâmbãtã searã în accident se aflau soferul si o asistentã. Echipajul nu era în misiune în acele clipe. Transportase un pacient la Spitalul Judetean Vaslui si se întorcea la Bârlad. Dupã cum povesteste bãrbatul de la volanul autospecialei, celãlalt conducãtor auto ar fi depãsit o masinã opritã pe marginea drumului, dar nu a mai reusit sã revinã la timp pe sensul lui de mers. „Eu i-am lãsat loc sã treacã pe lângã mine, pe acolo, cã m-am dus mult dreapta, am zis cã trece pe lângã mine, dar el a venit oblic direct în mine. N-am avut nicio sansã, vedeti urmele. Am încercat sã intru în sant, numai sã nu îl iau.”, a spus Valentin Bichir, soferul de pe ambulanta din Bârlad. În urma impactului violent, ambulanta a fost aruncatã pe câmp, iar autoturismul s-a rãsucit pe sosea.

„Au fost doi rãniti. Este vorba de asistenta din ambulantã, care a prezentat un traumatism cranio-cerebral si o persoanã de sex feminin din cealaltã masinã, care a prezentat un traumatism toracic. Ambele au fost transportate la Spitalul Vaslui pentru investigatii suplimentare. În urma rezultatelor de la Computerul Tomograf, asistenta medicalã a fost externatã duminicã dimneatã, “ a precizat medicul Ioana Lupeicã, directorul medical al SAJ Vaslui.

„Detasamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecialã de stingere echipatã cu modul pentru descarcerare, o ambulantã SMURD tip C1 (TIM) si echipaje specializate, la un accident rutier produs pe DE 581, în raza localitãtii Sapte Case, comuna Costesti. În accident au fost implicate o ambulantã apartinând SAJ Vaslui, un autoturism si patru persoane. La fata locului a fost deplasatã si o ambulantã apartinând SAJ Vaslui. La sosirea echipajelor de interventie, au fost gãsite cele douã autovehicule avariate, asistenta medicalã de pe ambulantã fiind rãnitã. Victima, în vârstã de aproximativ 42 ani, a suferit traumatisme la nivelul toracelui si al capului” este comunicatul trimis de ISU Vaslui, prin purtãtorul de cuvânt Marius Stanciu.

“În cursul serii de sâmbãrã, în jurul orei 19:30, politistii rutieri au fost sesizati cu privire la producerea unui accident rutier cu victime, pe DE 581, la km 101+150m. În evenimentul rutier au fost implicate douã autoturisme, respectiv o ambulantã de la SAJ Vaslui, condusã de un bãrbat de 59 de ani, si un alt autoturism, înmatriculat în judetul Iasi, condus de un bãrbat de 58 de ani. În urma acestui accident, a rezultat vãtãmarea a douã persoane, o femeie din Iasi în vârstã de 57 de ani, respectiv o femeie de 42 de ani, asistent medical pe ambulanta implicatã în accident. Conducãtorii auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Politistii au întocmit un dosar de cercetare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de vãtãmare corporalã din culpã.” , a precizat Loredana Stavãr, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ