spot_img
30.8 C
Vaslui
23-iul.-2024
spot_img

Ambulanta Vaslui a dat în judecatã DSP în cazul fetitei moarte la Spitalul Husi

- Advertisement -

MÃSURI Serviciul de Ambulantã Judetean (SAJ) Vaslui a solicitat în instantã anularea amenzii de 20.000 de lei aplicatã în cazul fetitei de patru ani, moartã în urmã cu o lunã la Spitalul Husi la 40 de minute de la internare. În acest sens, SAJ a dat în judecatã Directia de Sãnãtate Publicã (DSP) Vaslui, institutia care a aplicat sanctiunea în urma controlului dispus si desfãsurat de reprezentanti ai Ministerului Sãnãtãtii.

Conducerea Ambulantei Vaslui considerã total nejustificatã amenda datã de autoritãtile sanitare vasluiene, în conditiile în care nu ar fi încãlcat protocolul privind directionarea fetitei atunci când a fost internatã în spitalul din Husi. “Angajatii Serviciului de Ambulantã sunt nevinovati fatã de ceea ce s-a întâmplat în cazul mortii acelei fetite. Noi am avertizat în scris, încã de la începutul lunii septembrie, DSP Vaslui, institutia care, de altfel, ne-a amendat, cã gravidele si copiii nu sunt primiti în Compartimentul de Primiri Urgente (CPU) a Spitalului Husi, venind si cu exemple în acest sens. Unitatea medicalã huseanã ne-a trimis rãspuns cã nu este spatiu suficient la Urgente, fãrã a tine cont de informarea noastrã. Referindu-ne direct la cazul acelei morti suspecte pentru care am fost si noi amendati, echipajul de pe Ambulantã nu a mai trecut pe la CPU pe motiv cã fetita mergea pe picioarele sale când a coborât din autosanitarã, fãrã a fi consideratã o urgentã”, a declarat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa. Mai multe institutii si persoane responsabile de buna desfãsurare a actului medical în cazul fetitei moarte în conditii suspecte la 40 de minute de la internare au fost sanctionate de comisia desemnatã de Ministerul Sãnãtãtii cu amenzi cuprinse între 1.000 si 25.000 de lei, pentru nerespectarea procedurilor, între care si Serviciul de Ambulantã Judetean Vaslui, cu 20.000 de lei, deoarece nu a dus fetita de patru ani la Compartimentul de Primiri Urgente a spitalului husean, ci direct la Sectia de Pediatrie.

Anchetã în cazul fetitei moarte de la Husi

Ministerul Sãnãtãtii a declansat, în urmã cu o lunã, o anchetã la Spitalul Husi în cazul fetitei de patru ani moartã în conditii suspecte la 40 de minute de la internare, dupã ce a fost diagnosticatã cu laringitã acutã, pe lângã examinarea documentelor fiind audiate si cadrele medicale implicate în acest caz. Fetita de patru ani, din localitatea vasluianã Bunesti-Averesti, a murit în 4 octombrie la Spitalul Municipal Husi, la 40 de minute de la internare, iar pãrintii acesteia acuzã de malpraxis cadrele medicale. Fetita a fost diagnosticatã de cãtre medicul de gardã cu “laringitã acutã, cu sindrom febril” si a primit tratament cu antibiotic. Pãrintii fetitei cred însã cã medicul i-a administrat antibiotic fãrã a-i face înainte un test în urma cãruia sã se stabileascã dacã este alergicã la respectivul medicament. Pãrintii fetitei au depus plângere la Directia de Sãnãtate Publicã (DSP) Vaslui, prin care au cerut explicatii cu privire la decesul fiicei lor. Colegiul Medicilor si Politia au deschis anchete în acest caz.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.