3.3 C
Vaslui
28-nov.-2022

Ambulantierii bârlãdeni, în stradã, la aniversarea a 113 ani de existentã! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

SÃRBÃTOARE PRIN MUNCÃ….Ziua Nationalã a Ambulantei din România a sãrbãtorit ieri, 28 iulie, serviciul care a salvat numeroase vieti de-a lungul a 113 ani de activitate. Ambulantierii bârlãdeni au fost în stradã, alãturi de oameni, sãrbãtorind prin muncã. Au înmânat pliante si au luat tensiunea, pulsul, glicemia si au efectuat electrocardiograme, celor care au solicitat. O ambulantã tip B2 cu trei cadre medicale si un medic (dr. Dan Ungureanu) au stat de vorbã cu oamenii si la câteva sute le-au luat aceste minime analize, spre marea multimire a acestora. Toti le-au urat celor de la Ambulantã un cãlduros „Bravo! La multi ani!”.

Ieri a fost momentul cel mai potrivit de  a le transmite aprecirea si un gând bun   eroilor de la  Ambulantã, cu ocazia Zilei  Nationale a Ambulantei din România  ce este marcatã, începând cu anul 2015, la 28 iulie. Sunt în slujba vietii si intervin de fiecare datã când viata oamenilor este în pericol. Vorbim despre angajatii Serviciului Judetean de Ambulantã Vaslui, a cãror muncã presupune pricepere, rapiditate si perseverentã, iar scopul lor este comun: sã salveze vieti. Însã fiecare dintre ei are o responsabilitate. Si acest lucru ni s-a confirmat de nenumãrate ori . Acest serviciu este primul la care românii apeleazã în situatiile critice, situatii care pot face diferenta în ceea ce priveste viata proprie, viata celor dragi sau chiar si viata unor necunoscuti. Ziua de 28 iulie are o semnificatie importantã pentru Serviciile de Ambulantã, prima ambulantã  a apãrut în 28 iulie 1906 din initiativa profesorului Nicolae Minovici. Echipajul era alcãtuit din vizitiu si sergenti de oras instruiti de dr. Minovici. Deviza sub care a apãrut acest serviciu a fost: „Totdeauna si tuturor, gata pentru ajutor”.

Ambulanta la 113 ani de existen

Serviciul de Ambulanta  Vaslui a cãutat sã se dezvolte si sã se îmbunãtãteascã în permanentã pentru a se ridica la nivelul asteptãrilor oamenilor, fiind vorba despre un serviciu în care pânã si o secundã poate face diferenta în ceea ce priveste viata unui om. Pentru ziua de 28 iulie, Serviciul de Ambulantã din România a fost sãrbãtorit în stradã, prin informarea publicã cu privire la cele mai interesante informatii din domeniu. La Bârlad, cadrele medicale au stat timp de câteva ore în zona centralã din fata Pietei „Sf. Ilie” – lângã Florãria „Trandafirul” unde au luat tensiunea si glicemia, au efectuat si electrocardiograme la sute de bârlãdeni. „De ziua ambulantei ne-am gândit sã organizãm în centrul orasului o actiune cu un echipaj de pe ambulantã, pentru a lua o tensiune, o glicemie, a face o electrocardiogramã oamenilor care doresc. Lumea a fost foarte încântatã, au fost pânã acum peste 200 de bârlãdeni cãrora le-am luat aceste minime analize si vom continua”, a spus Silviu Ruginã, unul dintre asistentii medicali de pe ambulanta aflatã în centrul Bârladului. La multi ani, îngerilor în alb si rosu!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.