Ambulantierii vasluieni protesteazã la Bucuresti si în curtea Serviciului

NEMULTUMIRI… Federatia Nationalã Sindicalã “Ambulanta” anuntã organizarea unui protest, miercuri, timp de douã ore, pentru cã, desi angajatii care lucreazã la acest serviciu de interventie s-au aflat în linia întâi în lupta contra COVID-19, legislatia nu prevede ca ei sã primeascã stimulent de risc. Potrivit liderului de sindicat de la SAJ Vaslui, în judet, din cei aproximativ 190 de angajati în operativ, doar putin peste 40 au primit acest stimulent de risc de 500 de euro.

“Având în vedere nemultumirea angajatilor din Serviciile Publice de Ambulantã, respectiv a membrilor de sindicat reprezentati de Federatia Nationalã Sindicalã “Ambulanta” din România (FNSAR), urmare a deciziilor incorecte luate de forurile centrale de Stat (Presedintie, Parlamentul României, Guvernul României si ministere), indiferenta prin amânarea proiectelor care au impact asupra personalului si organizarea serviciilor de ambulantã, cât si indiferenta vãzutã prin faptul cã nu s-a rãspuns la adresele înaintate oficial de o federatie reprezentativã la nivel de servicii de ambulantã, federatie recunoscutã prin lege ca partener social, face ca în urma epuizãrii a oricãrei forme de adresare scrisã si fãrã rãspuns asumat, conducerea Federatiei Nationale Sindicale “Ambulanta” din România a luat decizia de a anunta începerea declansãrii de actiuni sindicale în urma nemultumirilor angajatilor pe care îi reprezintã si a acordului dat de membrii Consiliului National al FNSAR”, subliniazã reprezentantii federatiei. Protestul se va desfãsura în Bucuresti si în toate serviciile de ambulantã, miercuri, între orele 10.00 – 12.00.

Liderul de sindicat de la SAJ Vaslui va picheta intrarea în Parlamentul României, colegii lui vor protesta “acasã”

În Bucuresti, protestul se va desfãsura prin pichetarea intrãrii în Parlamentul României – Camera Deputatilor – intrarea Parcul Izvor, actiune la care vor participa toti liderii organizatiilor sindicale membre în FNSAR si membrii Biroului Executiv FNSAR, îmbrãcati în echipamentul de lucru cu vesta si sapca de protest, mãnusi, mascã si viziere. “La protestul de la Bucuresti va merge doar liderul de sindicat, iar în curtea SAJ Vaslui vor protesta doar cei care sunt liberi în acel moment. Activitatea Serviciului de Ambulantã Vaslui nu va fi perturbatã în niciun fel de acest protest. Sunt nemultumiri mari pentru cã în ceea ce priveste SAJ Vaslui, din cei 190 de angajati care sunt în operativ, doar 40 au primit acel bonus, desi cu totii am trecut prin acele momente dificile. S-a ajuns în aceastã situatie pentru cã factorii decidenti nu au comunicat în aceeasi limbã. S-a pasat pisica de la unul la altul pânã când personalul medical nu a mai înteles cine trebuie sã ia acei bani. Noi însã nu vom merge la Bucuresti doar pentru a cere acordarea stimulentului de risc. Avem mai mai multe nemultumiri, pornind de la statutul personalului de interventie, care este blocat din toamna anului 2016 la Comisia pentru sãnãtate si familie din Camera Deputatilor si pânã la legea privind salarizarea personalului din serviciile de ambulantã. Vom vedea cât de receptivi vor fi parlamentarii la doleantele noastre”, a declarat Leonte Condurache, liderul de sindicat de la SAJ Vaslui.




NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ