spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Amendă de 10.000 de lei dată din pricina unei coincidențe de nume. Ce a decis instanța

- Advertisement -

Un basarabean aflat în curtea unei firme a atras acesteia o amendă de 10.000 de lei. Societatea a fost sancționată pentru că ar fi folosit munca imigranților fără a avea acte în regulă.

Până la urmă, situația s-a lămurit în instanță: moldoveanul lucra în curtea firmei amendate, dar pentru altă firmă la care era angajat, una cu nume asemănător.

SC DAB Organization SRL din Tomești a fost amendată în martie 2022, când un control al Serviciului de Imigrări l-a descoperit pe M.M., cetățean al Republicii Moldova, trebăluind la un camion. Cum acesta nu avea un aviz de angajare sau un contract de muncă încheiat cu firma, polițiștii au întocmit procesul-verbal de sancționare.

Amenda a fost contestată de DAB Organization SRL, care a negat că M.M. ar fi avut vreo legătură cu ea. Firma, având ca obiect de activitate comerțul cu ridicat de piese și accesorii pentru autovehicule, închiriase un birou în Tomești pentru stabilirea sediului social. La aceeași adresă funcționau însă mai multe societăți. M.M. era angajat al SC DAB Trans Express Chișinău, societate specializată în transporturi rutiere. Moldoveanul se afla la data respectivă la Tomești pentru a repara un camion al DAB Trans Express, venit să încarce piese de la o firmă de dezmembrări auto care funcționa în aceeași curte. Nu lucrase niciodată pentru DAB Organization SRL și nici nu cunoștea această societate.

Inspectorii Serviciului de Imigrări nu consemnaseră în procesul-verbal cui aparținea camionul la care lucra M.M., pentru a se putea eventual stabili o legătură cu DAB Organization SRL. Ca urmare, magistrații Judecătoriei s-au raportat la clarificările aduse de moldovean și au anulat amenda aplicată firmei din Tomești.

Sentința Judecătoriei a fost contestată de Serviciul de Imigrări. În cuprinsul procesului-verbal se menționase că moldoveanul recunoștea că desfășoară activități lucrative în mod ilegal, dar nu dăduse importanță acestui aspect. Acesta ar fi recunoscut chiar că lucra pentru SC DAB Organization, firma amendată. Apelul a fost respins de magistrații Tribunalului, care au luat în considerare declarațiile martorilor, care contraziceau procesul-verbal…https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/amenda-de-10-000-de-lei-data-din-pricina-unei-coincidente-de-nume-ce-a-decis-instanta–1639947.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.