11.5 C
Vaslui
05-oct.-2022

Amendamentele pentru sãnãtatea vasluianã, respinse fãrã nicio explicatie!

- Advertisement -

NEDREPT Guvernul a ignorant încã o datã judetul Vaslui, netinând cont de amendamentele importante fãcute la bugetul pe 2015, de cãtre senatorul dr. Nelu Tãtaru, cel care a solicitat bani pentru dotãri medicale si reparatii ale spitalelor din zonã. Desi s-ar fi putut anticipa aceastã atitudine, unii vasluieni chiar au sperat ca, mãcar în 2015, cârmuitorii tãrii sã arate minim interes pentru sãnãtatea miilor de oameni necãjiti ai acestui judet, ale cãror unitãti medicale cu paturi abia se mai pot descurca, de la o lunã la alta.

La finele anului 2014, doctorul Tãtaru a dus pe masa Guvernului o parte a celor mai stringente necesitãti ale sistemului de sãnãtate vasluian. “Sunt necesari bani de la buget pentru SJU Vaslui, pentru monitoare funcţii vitale, defibrilatoare UPU, ventilatoare mecanice UPU, EKG, echograf. Am solicitat bani de la bugetul de stat pentru Spitalul Bârlad, care are nevoie de defibrilator bifazic, aspirator chirurgical, monitor funcţii vitale, electrocardiograf, analizator markeri cardiaci, analizator hemoleucograma şi biochimie, dar si un Computer Tomograf. Murgeniul, pe lângã dotãri, are nevoie pentru spital de reparatii grabnice la clãdire, dar si pentru o centralã termicã nouã, sigurã, iar Ministerul are obligatia de a se îngriji de toate acestea, alocând bani în 2015. Si, de asemenea, pentru spitalul Husi, am solicitat bani în bugetul pe 2015, pentru un Computer Tomograf, dar si pentru finantarea CPU. Pânã acum, CPU de la Husi a fost sustinut financiar din fonduri proprii sau de la DSP, ceea ce nu mi se pare corect. Vreau sã vã spun cã am initiat aceste amendamente, cu speranta cã ele chiar vor fi sustinute, iar actualul Guvern va întelege pânã la urmã prioritãtile judetului Vaslui, în domeniul sãnãtãtii”, a spus, înainte de depunerea amendamentelor senatorul PNL de Husi, Nelu Tãtaru. Guvernul însã nici nu a vrut sã audã cã unitãtile cu paturi din judetul Vaslui o duc greu. A privit respingerea amendamentelor, fãrã resentimente!

“Cum sã nu întelegi prioritatea si sã ignori cerinte atât de legitime?!”

“Este nedrept si condamnabil modul în care Guvernul României întelege sã se poarte cu judetul Vaslui! Si nu de acum, ci de ani de zile. Atâta timp cât stii cã judetul este unul sãrac si sunt mii de oameni care îsi vindecã suferintele fizice în aceste patru unitãti spitalicesti, cum sã nu întelegi prioritatea si sã ignori cerinte atât de legitime?! Cu sãnãtatea nimeni nu ar trebui sã se joace, iar în acest domeniu, interesele politice meschine ar trebui lãsate deoparte. Mãrturisesc însã faptul cã nu m-a descurajat sub nicio formã respingerea amendamentelor. Din contrã! M-a ambitionat ca, în 2015, din postura de membru al Senatului României, sã arãt Guvernului, cu si mai multe detalii, cu si mai multe semnale de alarmã, nevoile sistemului de sãnãtate vasluian. Trebuie sã reusim sã îi facem pe cei care conduc vremelnic administratia tãrii, cã judetul Vaslui meritã atentie si respect din partea lor”, a precizat senatorul PNL de Husi, dr. Nelu Tãtaru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.