19.9 C
Vaslui
25-iun.-2022

Amendat cu 1000 de lei pentru că a aruncat mai mulți saci de moloz la tomberonul stradal

SANCȚIONAT… Un vasluian a fost amendat cu 1.000 de lei după ce a fost prins aruncând mai mulți saci plini cu moloz, lângă un tomberon metalic.

PRINS… Un vasluian a fost amendat cu 1.000 de lei de Poliția Locală după ce a confundat domeniul public cu o groapă de gunoi. Autorităile locale atrag atenția că toți cei care fac lucrări de construcții, demolări, amenajări interioare și exterioare trebuie să cunoască un aspect: este strict interzis să arunce molozul obținut la tomberoanele de gunoi! Pentru a scăpa de tencuiala dată jos de pe pereți, ciment, cărămizi și alte materiale, vasluienii trebuie să apeleze la firme specializate și să achitate taxele pentru aceste servicii, în funcție de volumul ridicat.

Năravul din fire n-are lecuire! Un vasluian care a efectuat o lucrare de renovare la o locuință de pe strada Castanilor a fost prins de polițiștii locali cu molozul în sac. Acesta a fost amendat cu 1.000 de lei după ce a fost prins aruncând mai mulți saci plini cu moloz, lângă un tomberon metalic. „Polițiștii locali aflați în serviciul de patrulare au constatat faptul că la punctul de colectare a deșeurilor din zona blocului 138, str. Mareșal Constantin Prezan, sunt depozitați mai mulți saci cu deșeuri rezultate din activități de construcții. Echipajele de poliție locală care s-au deplasat la fața locului pentru verificări au stabilit faptul că deșeurile au fost depozitate în seara zilei de 01.04.2022, în jurul orei 23.15, fiind transportate cu o autoutilitară al cărei traseu a fost reconstituit, polițiștii locali reușind, în cele din urmă, să descopere locul de proveniență, respectiv o construcție în curs de execuție, situată pe strada Castanilor. În cadrul activităților de verificare, polițiștii locali au identificat persoana care a depozitat acei saci cu deșeuri, aceasta fiind sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 1000 lei, conform prevederilor art. 9, lit. f) din HCL nr. 96/2021, pentru încălcarea prevederilor art. 3, pct. 10 din același act normativ. Deoarece în astfel de situații, ridicarea și transportul în vederea depozitării și neutralizării în locul special amenajat, se efectuează de operatorul autorizat SC GOSCOM SA, contravenientul a fost obligat la plata contravalorii acestor servicii, în cuantum de 225 lei/1000 kg. Pe această cale, informăm persoanele interesate ca, în cazul în care, din activitățile desfășurate rezultă deșeuri ce necesită a fi transportate și depozitate cu respectarea prevederilor legale, să solicite, contracost, efectuarea acestor servicii de către SC GOSCOM SA, singurul operator autorizat de pe raza municipiului Vaslui. Totodată, rugăm cetățenii municipiului Vaslui ca, ori de câte ori constată încălcarea normelor legale privind depozitarea deșeurilor, să sesizeze dispeceratul Poliției Locale Vaslui la numerele de telefon 0745376704, 0235/315756″, au declarat reprezentanții Poliției Locale Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here