6.2 C
Vaslui
10-dec.-2022

Amendați cu 5.000 de lei pentru poluarea zonei Casei Sturdza! (FOTO)

- Advertisement -

NEEDUCAȚI… Un grup format din trei tineri , doi din Bârlad și unul din comuna Zorleni, a dat foc la mai multe anvelope auto uzate, lângă ‘“Casa Sturdza” – Muzeul Colecțiilor, situat pe strada Vasile Pârvan din municipiul Bârlad. Clădirea este o adevărată bijuterie arhitecturală, fiind renovată recent și redată circuitului cultural și turistic. Fumul gros produs prin incendierea anvelopelor uzate putea afecta și fațada imobilului, ce face parte din patrimoniul cultural național și are o puternică încărcătură istorică pentru municipiul nostru. Celor trei li s-au aplicat sancțiuni, de către polițiștii locali, în cuantum total de 5.000 lei.

Polițiștii locali sunt abilitați să aplice măsuri prevăzute de Hotărârea Consiliului Local Municipal Bârlad nr. 22 din 15.03.2002, care stabilește obligațiile si răspunderile ce revin instituțiilor publice, agenților economici, celorlalte persoane juridice, precum si cetățenilor în domeniul gospodăririi municipiului Bârlad. Unul din capitolele HCLM de mai sus prevede “Obligațiile si responsabilitățile privind protectia mediului și sănătatea publică în municipiul Bârlad”. În vederea protecției atmosferei și împotriva poluării sunt interzise: arderea în sobe de încălzit sau spații libere a deșeurilor de cauciuc, mase plastice, gudroane, rășini, textile. În luna iulie a acestui an, poliția locală a fost sesizată cu privire la faptul că un grup format din trei tineri a dat foc la mai multe anvelope auto uzate, lângă “Casa Sturdza” – Muzeul Colecțiilor, situat pe strada Vasile Pârvan din municipiul Bârlad. Clădirea este o adevărată bijuterie arhitecturală, fiind renovată recent și redată circuitului cultural și turistic. Dincolo de poluarea atmosferei, fumul gros produs prin incendierea anvelopelor uzate putea afecta și fațada imobilului, ce face parte din patrimoniul cultural național și are o puternică încărcătură istorică pentru municipiul nostru.

“În urma verificărilor efectuate de către polițiștii locali, au fost identificați făptuitorii, doi dintre aceștia, R.B.I și R.B.P., din municipiul Bârlad, iar al treilea dintre aceștia, C.N., din sat Zorleni, comuna Zorleni. Deși au fost invitați la sediul Poliției Locale, cei trei tineri nu s-au prezentat. Împotriva acestora s-au aplicat sancțiuni în cuantum total de 5000 lei, trei sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor legale referioare la HCL 22/2002, în cuantum de 1500 lei fiecare și una în cuantum de 500 lei pentru neprezentarea la sediul Poliției Locale Bârlad. Poliția Locală Bârlad recomandă persoanelor juridice, precum si cetățenilor, să respecte normele privind protecția atmosferei împotriva poluării”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. In frunte cu Chelaru un popo care se da pe interesantul cu toate postarile de le pagina paznicilor comunitari. Un jegos, sluga lu bouros….

  2. Dacă nu ia-ți rugat frumos, va dat la muie, unde sunt patrulele de politie și politie locală să prevină?
    Vă uitați pe camere după ce se întâmplă, plătesc amendă boschetarii, cât de proști puteți fi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.