AMENINȚATĂ cu plângere la Comisia Europeană, Ungaria a acceptat ca cetățenii care vin din România să nu mai stea în carantină și izolare

Prim-ministrul Ludovic Orban i-a cerut, marţi, ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să discute cu omologul său de la Budapesta în vederea asigurării libertăţii de circulaţie pentru cetăţenii români care tranzitează Ungaria, menţionând că, în cazul în care nu se va rezolva situaţia, trebuie sesizată Comisia Europeană.

Însă, nu a mai fost nevoie de nicio discuție între oficialii de la București și Budapesta, cu atât mai puțin de o plângere la Comisia Europeană.

Începând de miercuri, se renunţă la obligativitatea carantinei instituţionalizate pentru cetăţenii României şi ai Ungariei în cazul trecerii graniţei dintre cele două ţări, a anunţat, marţi după-amiaza, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, într-o postare video pe pagina sa de Facebook.

Péter Szijjártó a declarat că UDMR a cerut de mult timp Guvernului Ungar să încerce să ajungă la un acord cu Guvernul României, astfel încât cetăţenii români şi maghiari să poată trece frontiera fără a fi obligaţi să intre în carantină instituţionalizată. …https://www.stiripesurse.ro/amenintata-cu-plangere-la-comisia-europeana-ungaria-a-acceptat-ca-cetatenii-care-vin-din-romania-sa-nu-mai-stea-in-carantina-si-izolare_1475641.html?utm_medium=notification&utm_source=site&utm_campaign=os
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ