spot_imgspot_img
8 C
Vaslui
17-apr.-2024

Amenințările cu bombă se țin lanț la Vaslui! Șeful Poliției, Bejenariu, ridică din umeri! | VIDEO

- Advertisement -
EVACUARE… Sute de elevi au fost scoși din clase și puși să aștepte pe trotuar până când geniștii au verificat fiecare clasă în parte. Unii elevi s-au pus pe făcut glume, afirmând că anul acesta, la simulare, au căzut niște subiecte “bombă”.

ALARMÃ… Persoane necunoscute au pus din nou pe jar Politia, echipajele medicale si genistii de la SRI dupã ce miercuri dimineatã au trimis un mail Politiei Locale Vaslui, amenintând cã au amplasat materiale explozive la Liceul „Mihail Kogãlniceanu” din oras. Procedurile au fost urmate, unitatea de învãtãmânt a fost evacuatã, apoi luatã la puricat de pirotehnisti, ca într-un final sã se concluzioneze cã amenintarea nu se confirmã. Este a sasea alertã cu bombã trimisã autoritãtilor locale vasluiene, care par a fi incapabile sã identifice autorii.

Amenintarea cu bombã de miercuri a fost trimisã înaintea simulãrii la Bacalaureat, la clasa de mate-info, iar alarma a fost datã de directorul unitãtii de învãtãmânt, Cãtãlin Ignat, care a decis evacuarea tuturor elevilor si cadrelor didactice. Sute de elevi au fost scosi din clase si pusi sã astepte pe trotuar pânã când genistii au verificat fiecare clasã în parte. Unii elevi s-au pus pe fãcut glume, afirmând cã anul acesta, la simulare, au cãzut niste subiecte „bombã”. Mail-ul care anunta prezenta unei bombe în Liceul „Mihail Kogãlniceanu” din Vaslui a fost trimis, si de acesatã datã, pe adresa de e-mail a Politiei Locale Vaslui, miercuri, 7 decembrie, la ora 11.19. La scurt timp au fost anuntati reprezentantii liceului, care au decis evacuarea clãdirii. „Miercuri, 7 decembrie 2022, ora 11,19, Politia Localã Vaslui a primit, pe adresa de e-mail a unitãtii, un mesaj electronic referitor la amplasarea unor materiale explozive, în incinta unei unitãti de învãtãmânt – liceu, din municipiul Vaslui. Unitatea de învãtãmânt a fost evacuatã”, au precizat reprezentantii IPJ Vaslui. În urma verificãrilor efectuate, institutiile implicate au stabilit cã amenintarea nu se confirmã. „Sunt continuate verificãrile, în vederea depistãrii persoanelor care au alertat autoritãtile fãrã un motiv întemeiat si pentru tragerea acestora la rãspundere”, a mai afirmat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Amenintãri cu bombã în serie

Nu este prima datã când autoritãtile locale sunt puse în gardã în urma unor alerte false cu bombe. În luna noiembrie a acestui an, au fost lansate nu mai putin de patru amenintãri cu bombe la Vaslui. Primul email a fost trimis miercuri noaptea, 16 noiembrie, în jurul orei 24:00, când Politia Localã era anuntatã cã ar fi fost pusã o bombã la Scoala nr. 6 „Mihai Eminescu”. Paznicul unitãtii de învãtãmânt a fost evacuat, echipa de pirotehnisti sositã la fata locului a verificat fiecare salã de clasã, fãrã sã gãseascã vreun dispozitiv exploziv. Joi dimineatã, pe 17 noiembrie, istoria s-a repetat. O nouã amenintare cu bombã era semnalatã printr-un email, în acest caz fiind vizat sediul Bãncii Comerciale Române de pe strada Traian. Pirotehnistii au verificat clãdirea si nu au gãsit nimic. La scurt timp, pe adresa de mail a Politiei Locale din Vaslui au sosit alte douã amenintãri cu bombã, ce vizau Piata Traian. În urma verificãrilor, nu s-a descoperit nimic suspect. Dupã fiecare amenintare cu bombã, la locul indicat în e-mail au fost mobilizate efective importante de genisti, jandarmi si politisti, conform procedurilor. Fiecare email, fiecare apel de amenintare a fost tratat cu maximã seriozitate, chiar dacã de fiecare datã s-a dovedit cã este vorba doar despre niste glume proaste.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

 1. Pentru ca acolo e loc, aia sunt cei mai tămâie care mai mult ca sigur nu blochează primirea e-mailurilor din alte țări
  Pun pariu ca e-mailurile nu sunt din Romania și e aberant sa te sesizezi la un mail primit din China ca nu situ ce s-a întâmplat in piața Traian :)))
  Hai da-o în ..

   • Bai stimabile, orice amenintare de genul asta trebuia luata in serios. Daca una se nimereste chiar sa fie? Nu se poate face ca in cazul lui Pacala…vine ursul vine ursul si nu mai vine…dar si cand vine. Da tu roman autotstiutor si super informat tu le ai pe toate. Hai sa-ti vezi de bucata ta si mai du-te pe la scoala!!

    • Pai așa va pune toata lumea pe drumuri.
     Te duci da.. mizda pasii, când sunt probabilități mai reale , din cate tin minte la prima cu bomba a fost un mail de prin tarile vestice, da-o in pana masii daca mai era din tara mai ziceai, dar cum sa pună aia de acolo bombe aici ? nici măcar atât nu sesizați ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.