Amenzi de peste 100 mii lei pentru agentii economici care au încãlcat legea

CONTROALE… În doar douã zile, 6 si 7 iunie, politistii de investigare a criminalitãtii economice au verificat 75 de agenti economici si au aplicat 50 de sanctiuni contraventionale în valoare de peste 110. 000 lei. Actiunea face parte dintr-o campanie a Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vaslui pentru prevenirea si combaterea ilegalitãtilor ce se comit în domeniul productiei, introducerii în tarã, transportului, depozitãrii, distributiei si comercializãrii produselor din tutun.

Potrivit unui comunicat de presã transmis de IPJ, amenzile în valoare de 59. 500 lei au fost aplicate pentru încãlcãri ale prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populatiei împotriva unor activitãti de productie, comert sau prestãri de servicii ilicite, iar amenzile în valoare de 50. 500 lei au fost aplicate pentru la abateri prevãzute si sanctionate de OUG 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Au fost confiscati peste 3.500 lei, dar si bunuri (tigarete fãrã timbru de accizã, furaje, legume, produse destinate curãteniei, produse alimentare si de panificatie), în valoare totalã de peste 2.500 lei, comercializate fãrã documente legale de provenientã.

Totodatã, politistii au constatat si sãvârsirea a 3 infractiuni, una prevãzutã de Legea 84/1998 privind mãrcile si indicatiile geografice, una de contrabandã prevãzutã de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României si una de fals în înscrisuri sub semnãturã privatã, prevãzutã de art. 322 din Codul Penal. Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice Vaslui vor continua desfãsurarea de actiuni specifice pe raza întregului judet, în vederea prevenirii si combaterii activitãtilor ilicite si încãlcãrii legislatiei în vigoare.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ