Amenzi fără număr la priveghiul lui Secretar, rromii sfidează orice regulă! (FOTO)

URMĂRI… Rromii care fac circ la Zorleni, la îmormântarea lui Călin Secretar, decedat recent în Franța, s-au umplut de amenzi! Polițiștii nu i-au mai tolerat pe indivizii care sfidează normele sanitare în vigoare, prefăcându-se răpuși de durere. Pe imagnile transmise live chiar de ei, se vede cum stau claie peste grămadă, unii peste alții, la priveghi. Nu poartă măști și nu păstrează distanța. Noaptea au fost surprinși deplasându-se după ora 22, fără a avea completată o declarație pe propria răspundere, motiv pentru care au fost sancționați. Concret, agenții IPJ Vaslui au dat 39 de amenzi contravenționale, în valoare de 61.600 lei rromilor de la priveghi. Cum înmormântarea va avea loc joi, 1 aprilie, ordinea și liniștea publică va fi în continuare tulburată în Zorleni, unde la căpătâiul mortului maneliști de top se întrec în cântece de jale și dedicații.

După ce au sfidat regulile sanitare și au organizat un priveghi cu zeci de persoane și muzică dată la maxim, a venit rândul și polițiștilor să organizeze o „colectă” de amenzi contravenționale. Circul, care se amplifică seară de seară, cu un alai de maneliști de top, spre disperarea localnicilor asurziți de „lălăiturile” celebrilor interpreți, este foarte costisitor pentru „îndurerata adunare”! În caz că cineva se întreabă ce face poliția, trebuie spus că oamenii au deschis „robinetul” cu contravenții, iar până ieri au dat 39 de amenzi, în valoare de 61.600 de lei.

„Sancțiunile contravenționale au fost date pentru abateri de la Legea 55/2020, privind combaterea pandemiei, pentru încălcarea legii ordinii și liniștii publice și pentru încălcarea codului rutier. Acțiunile sunt continuate în vederea respectării normelor sanitare și a legilor în vigoare”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vă reamintim că toate regulile impuse de pandemie au fost încălcate cu dispreț la priveghiul unui cetățean de etnie romă din Simila-Zorleni, Călin Secretar, de 50 de ani, membru al clanului Sandu din Murgeni, care a murit în urma unui infarct, în Franța. Spectacolul oferit în spațiul public este unul jalnic: cântece de jale, urlete peste sicriu, chiar și dedicații pe bani, toate transmise live pe rețelele de socializare. De măști sau distanțare fizică nici nu a putut fi vorba. Călin Secretar a fost unul dintre romii „de seamă” din clanul Sandu din Murgeni, acesta a murit în urma unui infarct. Apropiații spun că bărbatul ar fi luat niște pastile, iar apoi a consumat alcool. Acesta va fi înmormântat mâine, iar până atunci rromii din zonă și din țară vin în pelerinaj ca să-și plângă demosntrativ, pe manele și cu boxele la maxim, liderul decedat.

Au început cu amenzi pentru că nu au documente justificative! De ieri, au trecut la unele mai mari! Ca pentru boși!

Polițiștii și jandarmii au descins în zonă încă de duminică, 28 martie, au fost și au discutat cu membrii familiei, încercând să îi convingă să își plângă mortul în liniște și să respecte regulile în pandemie. Au dat duminică seara, după orele 22.00, peste zece sancțiuni pentru că persoanele respective se deplasau fără documente justificative (declarații pe proprie răspundere, adeverințe de la angajator) conform legilor în vigoare. Membrii familiei au dat de înțeles că ascultă de forțele de ordine, care au stat la 500 de metri distanță de casa unde are loc priveghiul, au spus că vor respecta regulile impuse și au oprit și live-urile. În scurt timp, la doar câteva ore, rromii au uitat total ce au promis, au călcat în picioare orice înțelegere și au reluat și mai cu foc paranghelia, iar manelele au răsunat din nou în toată Simila și live pe Internet! Polițiștii și jandarmii au transmis un comunicat prin care au anunțat că vor „priveghea” și ei până joi, dar de la distanță, în special pentru a fi siguri că se vor respecta regulile impuse în pandemie. Totuși, rromii par să nu se sinchisească de prezența polițiștilor și jandarmilor și își continuă nestingheriți circul și amenințările. Ei plătesc, polițiștii taie chitanțe!
2 COMENTARII

  1. Vrajeala, nu a dat nimic. Cainii latra ursul trece, tiganii sunt ca negrii in anerica. Sunt linsi in c*r de autoritati. Au fost la priveghi si i-au rugat sa-si dea pantalonii jos :))

LĂSAȚI UN MESAJ