spot_img
spot_imgspot_img
18.8 C
Vaslui
25-mai-2024

Amenzi la brutãriile si la pescãriile din judet

- Advertisement -

VERIFICÃRI Producãtorii de produse de penificatie, precum si proprietarii de pescãrii, luatI la ochi de inspectorii DSVSA Vaslui, în aceastã perioadã, premergãtoare sãrbãtorilor Pascale! Conform unui comunicat al DSVSA Vaslui, sãptãmâna trecutã personalul din cadrul Biroului Siguranta Alimentelor de Origine Nonanimalã a efectuat activitãti de control la operatorii economici cu activitate în domeniul productiei produselor de panificatie si specialitãti de panificatie, dar si la câteva pescãrii din judetul Vaslui. S-au aplicat amenzi de 2000 de lei si s-au confiscat 73 de kg de peste congelat.

Controale au vizat, în principal, monitorizarea respectãrii conditiilor de igienã a productiei de panificatie. Au fost efectuate 50 de controale atât în orasele, cât si în comunele care au unitãti de procesare. Controalele, spun reprezentatii institutiei, vor continua pe toatã perioada premergãtor sãrbatorilor pascale. „Neconformitãtile constatate în timpul celor 50 de controale, pentru care s-au aplicat sanctiuni, vizeazã spatiul de productie si ustensilele de lucru neigienizate corespunzãtor, ambalaje cu produs finit insalubre (navete), lipsa monitorizãrilor HACCP, încrucisare de flux, pentru care s-au aplicat ca sanctiuni cinci averismente si douã amenzi în valoare de 1200 lei.”, se mentioneazã în comunicat.

Pestele stricat, la vânzare!

Având în vedere cã în aceastã perioadã, în mod traditional, creste consumul de peste, au fost efectuate controale în perioada 20-25 martie, în unitãtile de vanzare cu amãnuntul, care comercializeaza peste si produse din pescuit. S-a verificat parametrii de calitate si sigurantã, stabiliti de legislatia în vigoare. Verificãrile inspectorilor DSVSA Vaslui au condus la descoperirea unui numãr de sase de unitãti, care nu respectau normele si cerintele prevãzute de legislatia sanitar-veterinarã si pentru siguranta alimentelor. Sanctiunile aplicate au fost: o amendã contravenetionala cu o valoare de 600 de lei si cinci avertismente. 73 kg peste congelat neconforme, descoperite de inspectorii DSVSA Vaslui, au fost retrase din consumul uman. Valoarea totalã a produselor retrase de la comercializare a fost de aproximativ 700 de lei. Din totalul celor 34 de obiective controlate în perioada mentionatã, sase au fost supermarketuri si hipermarketuri, 16 magazine de desfacere peste (pescãrii), 11 magazine alimentare si o fabricã de produse din peste.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.