Amenzi mari pentru soferii indisciplinati în trafic!

RAZIE… Politistii rutieri vasluieni au actionat preventiv-reactiv pe drumurile publice ale judetului Vaslui, în vederea prevenirii activitãtii infractionale, cresterii sigurantei traficului rutier si prevenirii accidentelor rutiere. În urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 154 de sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 73.700 lei.

În cadrul activitãtilor au fost verificate peste 215 vehicule si legitimate peste 250 de persoane. În urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 154 de sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 73.700 lei. Dintre acestea, 152 au fost aplicate pentru încãlcãri ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulatia pe drumurile publice). De asemenea, au fost retinute 26 permise de conducere si retrase 2 certificate de înmatriculare. Cauzele care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost urmãtoarele : nerespectarea regimului legal de vitezã (18), depãsirea neregulamentarã (5), conducerea sub influenta alcoolului (2) si neacordarea de prioritate vehicule (1), iar cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost : valabilitatea expiratã a inspectiei tehnice periodice (2).

Hop si betivani la volan!

Cu ocazia derulãrii actiunii, s-a constatat si sãvârsirea a douã infractiuni la regimul rutier, respectiv “conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”.

Duminicã, 25 octombrie, orele 07:00, politisti din cadrul Biroului Rutier al Politiei Municipiului Bârlad, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe strada Republicii din municipiul Bârlad, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Galati, condus de cãtre un bãrbat de 22 de ani, din comuna Priponesti, judetul Galati. Întrucât conducãtorul autoturismului prezenta halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, soferul a fost condus la spital în vederea recoltãrii de probe biologice. În aceeasi zi, la orele 10:30, politisti din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, aflati pe DE 581, pe raza localitãtii Sãlcioara, comuna Banca, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat de 27 de ani, din comuna Vutcani, judetul Vaslui. Întrucât conducãtorul autoturismului prezenta halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Ulterior, si acest sofer a fost condus la spital în vederea recoltãrii de probe biologice. În ambele cauze a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de “conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ