spot_img
38.5 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Amenzi pentru bârlãdenii care aruncã deseurile la întâmplare si nu selectiv ! (FOTO)

- Advertisement -

CONTROALE SI SANCTIUNI…Directia Edilitarã a Primãriei Bârlad, cu sprijinul Politiei Locale Bârlad si în cooperare cu operatorul de salubritate S.C Urbana S.A., a organizat multiple activitãti de informare a populatiei cu privire la obligatia depozitãrii deseurilor, în mod selectiv si numai în recipientele amplasate la punctele de colectare gospodãresti, amenajate în zona blocurilor de locuinte. Cei mai multi concetãteni s-au conformat recomandãrilor adresate, desprinse din actele normative care reglementeazã acest domeniu. Cu toate acestea, sunt sesizate direct sau prin intermediul retelelor de socializare, multiple situatii de nerespectare a legislatiei, care au determinat din partea politiei locale intensificarea mãsurilor de combatere a acestui fenomen. Doar de la începutul lunii octombrie a.c., au fost aplicate 16 sanctiuni contraventionale cu amendã în valoare totalã de 5.700 lei si 4 sanctiuni cu „avertisment”.

Prevederile din Ordinul 119/2014 privind Normele de igienã si sãnãtate publicã privind mediul de viatã al populatiei din 2014, prevede clar cã „Cetãtenii sunt obligati sã respecte întocmai mãsurile stabilite de primãrie pentru asigurarea igienei publice si salubritãtii localitãtii, precum si regulile elementare de igienã în gospodãria sau locuinta proprie, astfel încât sã nu creeze disconfort vecinilor si sã nu constituie pericol pentru sãnãtatea publicã a comunitãtii.” Cu toate acestea, sunt sesizate direct sau prin intermediul retelelor de socializare, multiple situatii de nerespectare a legislatiei, care au determinat din partea politiei locale intensificarea mãsurilor de combatere a acestui fenomen. Doar de la începutul lunii octombrie a.c., activitãtile planificate au vizat punctul de colectare a deseurilor de pe strada Ion Creangã, de pe strada Vasile Pârvan, lângã gardul Spitalului Municipal de Urgentã „Elena Beldiman”, precum si strada Cãpitan Gr. Ignat, zona fostei societãti „Abrom”, unde punctul de colectare a fost desfiintat. Pentru încãlcarea prevederilor HCLM nr. 22/2002 si HCLM nr. 189/2015 au fost aplicate 16 sanctiuni contraventionale cu amendã în valoare totalã de 5700 lei si 4 sanctiuni cu „avertisment”.

„Concluziile evidentiate (din nou), în urma interventiilor din aceastã perioadã sunt urmãtoarele: La punctele de colectare situate în apropierea cartierelor de case sunt depozitate deseuri menajere, vegetale, inerte sau de dimensiuni mari, desi cetãtenii care locuiesc la case beneficiazã de ridicarea deseurilor în baza programului stabilit de operatorul de salubritate; La punctele destinate depozitãrii deseurilor menajere se depoziteazã deseuri din alte categorii (mobilier, provenite din constructii, anvelope etc), care nu sunt ridicate de operatorul de salubritate. Pentru ridicarea si transportul deseurilor enumerate între paranteze, rugãm cetãtenii sã se adreseze SC CUP SA; Cu toate cã un punct de colectare a fost relocat, fiind amplasate panouri de informare în acest sens, cetãtenii au depozitat în continuare pe domeniul public cantitãti mari de deseuri. Atragem atentia cu privire la respectarea legislatiei referitoare la protejarea mediului si cu privire la riscul de a fi indisponibilizate autovehiculele folosite la transportul deseurilor depozitate în alte locuri decât cele amenajate în acest scop”, au precizat responsabilii cu urmãrirea respectãrii prevederilor legii, din cadrul Politiei Locale Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.