8.9 C
Vaslui
21-mart.-2023

Amenzi usturătoare la Deleni, după controlul Gărzii de Mediu la cariera ilegală de piatră! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -
AMENDAȚI… Atât Primăria Deleni cât și exploatatorul carierei de piatră au fost amendați de Garda de Mediu Vaslui pentru că lucrările au fost făcute fără autorizația de mediu

SANCȚIUNI… Primăria comunei Deleni a primit o amendă de 25.000 de lei de la comisarii Gărzii de Mediu Vaslui după ce a permis unei firme private să exploateze o carieră de nisip și piatră fără a avea autorizație. De sancțiuni pecuniare nu va scăpa nici cel care a excavat piatra, acestuia urmând a-i fi aplicată o amendă cuprinsă între 30.000 și 60.000 de lei. Cotidianul Vremea Nouă a scris, în urmă cu două săptămâni, despre exploatarea ilegală de piatră și nisip din Deleni, fapta fiindu-ne semnalată de mai mulți locuitori ai comunei, care au reclamat că din cauza mașinilor de mare tonaj li se crapă pereții caselor și se strică drumurile. Din păcate, sunt șanse foarte mari ca amenda primită de Primăria Deleni să fie plătită cu banii din taxele și impozitele celor care au avut de suferit de pe urma acestei exploatări ilegale, în timp ce șmecherii din primărie, vinovați de această situație, nu vor scoate un leu din buzunar.

Timp de mai multe săptămâni, localnicii din comuna Deleni s-au plâns că nu au liniște în urma zgomotului provocat de lucrările de extragere a materialelor de construcție. Mai mult decât atât, unii oameni au susținut că firma ar activa ilegal și au cerut ajutorul autorităților locale, care a întârziat să vină. Cei care locuiesc în apropiere spun că din cauza lucrărilor de la cariera de piatră, s-au trezit cu pereții caselor crăpați. “La noi, în fiecare zi sunt zgomote anume de la carieră. Casele se crapă, praful face aerul de nerespirat, însă mai mult ne deranjează că nimeni nu mișcă un deget. Am discutat cu unii consilieri locali, care ne-au spus că exploatarea nu a fost votată în Consiliu Local, totul a fost făcut la negru, fără niciun document, doar cu acceptul primarului”, au declarat sătenii. În urmă cu două săptămâni, aceștia au sunat la redacția ziarului Vremea Nouă pentru a semnala ilegalitățile din comuna lor, chemându-ne, totodată, la cariera de piatră. La fața locului l-am surprins pe cel care a exploatat, pregătindu-se să-și strângă utilajele. Acesta ne-a declarat că a “aranjat” puțin zona, în sensul că a curățat-o de gunoaie, recunoscând că a luat și “niște piatră” de acolo. “Eu cred că la mijloc e un război politic, în care nu vreau să pic. E adevărat că am luat piatră, dar domnul primar mi-a dat voie să vin aici pentru că mi-am luat angajamentul să curăț zona de gunoaie. Primăria Deleni risca să primească amenzi din cauza acelor gunoaie și astfel am ajuns eu aici. Nu am venit de capul meu, am fost la primar și i-am cerut voie. Nu mi-a dat răspunsul pe loc, m-a chemat la el după o săptămână și mi-a dat
“ok”-ul. Nu i-am dat niciun leu pentru asta, nu e vorba de bani la mijloc. Dumnealui probabil așa a considerat, că e mai bine să scape de acele gunoaie”, ne-a declarat agentul economic.

Garda de Mediu Vaslui: “Exploatare fără autorizație de mediu”

În urma articolului publicat de ziarul Vremea Nouă în urmă cu două săptămâni și a sesizărilor făcute de locuitorii comunei Deleni, comisarii Gărzii de Mediu Vaslui au mers în control la cariera de piatră și nisip. În urma verificărilor, aceștia au amendat Primăria Deleni și urmează să-l sancționeze și pe cel care a exploatat. “Echipa care a mers pe teren a sancționat Unitatea Administrativ Teritorială Deleni cu amendă contravențională de 25.000 de lei. Reprezentantul firmei care a excavat piatra/nisip nu este în țară. Vineri se va prezenta în vederea încheierii actului de control. Cel mai probabil, comisarii de mediu vor aplica o amendă cuprinsă între 30.000 și 60.000 de lei pentru lipsa autorizației de mediu” au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Puțin, prea puțin… Nea colonelul albinelor a luat pe persoană fizică vreo amendă? NU… El care veghează la binele comunei.. Brrr

  2. Si in satul draxeni comuna Rebricea firma care a reabilitat un drum din localitate a escavat nisip de pe proprietățile oamenilor abuziv.cum au justificat acest nisip în actele contabile??nu trebuie factura la materiale???Primăria Rebricea a ajutat la la această ilegalitate..ce se întâmplă în acest județ?????

  3. Sa intrebati si de cariera ilegala de nisip de la centura barladului,,ca nu degeaba nu se lucreaza intens acolo. Cam cat a fost amenda data de cei de la mediu.

    • Gheorghita stai cuminte ca și ale tale cara nisip și lut de acolo zi de zi. Ați distrus asfaltul. Fără prelata . Dacă aveti acțiuni la Primarie. Si Sandu și Gheorghita sunt iubiții Paulei. Ii iubește foc foc. Nu exista lucrare pe care sa nu o dea la unul din ei. Cezarinoooo unde ești? De ce nu vii puțin și la Zorleni sa vezi ce treaba făina e aici? Ai subiecte de zile mari ca aici se zbat peștii rău de tot peste podul pe care îl repara zilnic băieții ăștia doi ca sa poata trece cu excavatoarele. Dându-l a pus in ficțiune stația de betoane , acum și Gheorghita ca doar și el e jupân. Iar la noi se duc de vale casele din cauza lor. Cezarino nu vrei sa chemi un DNA și la Zorleni sa vadă cum respira ăștia doi crai ai Primăriței cea șireata ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.