3.9 C
Vaslui
09-dec.-2022

Amenzi usturãtoare pentru nerespectarea normelor de convietuire socialã (FOTO)

- Advertisement -

AMENDATI…De nenumãrate ori dispeceratul Politiei Locale preia sesizãrile cetãtenilor privind tulburarea linistii muzica utilizatã la volum ridicat, consumul de bãuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenajate, comportamentul indecent si limbajul trivial folosit de unele persoane în locuri publice. Au fost aplicate un numãr de 46 de sanctiuni contraventionale în cuantum total de 16.500 lei.

Tinând cont de solicitãrile adresate, dar si de constatãrile directe ale politistilor locali referitoare la aceste aspecte, de la începutul lunii august a.c. au fost intensificate activitãtile de patrulare, concomitent cu organizarea unor actiuni de combatere a faptelor antisociale si aplicarea mãsurilor prevãzute de Legea nr. 61 / 1991.

„Ca urmare a mãsurilor întreprinse au fost identificate un numãr de 46 de persoane, care au tulburat ordinea si linistea publicã si au consumat bãuturi alcoolice în locuri publice, în diferite zone de pa raza municipiului Bârlad. În consecintã au fost aplicate un numãr de 46 de sanctiuni contraventionale în cuantum total de 16.500 lei, conform L61/1991 revizuitã”, au precizat pe pagina de socializare conducerea Politiei Locale Bârlad.

Printre atributiile Politiei Locale în domeniul ordinii si linistii publice, se gãsesc cele care precizeazã faptul cã: mentine ordinea si linistea publicã în zonele si locurile stabilite prin planul de ordine si sigurantã publicã al unitãtii/subdiviziunii administrativ-teritoriale, aprobat în conditiile legii; constatã contraventii, constatã contraventii si aplicã sanctiuni pentru nerespectarea normelor legale privind convietuirea socialã stabilite prin legi sau acte administrative ale autoritãtilor administratiei publice centrale si locale, pentru faptele constatate în raza teritorialã de competentã. În acest context reamintim populatiei municipiului Bârlad cã ordinea publicã reprezintã starea de legalitate, de echilibru si de liniste, corespunzãtoare unui nivel socialmente acceptabil de respectare a normelor legale si de comportament civic. Perturbarea stãrii de normalitate, atrage pentru cei vinovati rãspunderea contraventionalã ori penalã, în raport cu gravitatea faptelor sãvârsite. Cu conditia sã iasã politistii locali mai des în stradã…noaptea!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.