7.1 C
Vaslui
10-dec.-2022

Americanul pistolar de la Lacul Babei poate scãpa de închisoare

- Advertisement -

În rulotele americanului de origine românã, politistii au descoperit un întreg arsenal de rãzboi

CONDAMNARE…Trimis în judecatã pentru comiterea a sapte infractiuni, Florinel Olaru, americanul pistolar de la Lacul Babei, reuseste, în primã instantã, sã scape de o condamnare cu executare. Judecãtoria Vaslui a decis condamnarea acestuia la 2 ani si 8 luni de închisoare cu suspendarea executãrii pedepsei, o amendã penalã în valoare de 3.700 de lei, echivalentul a 370 de zile de închisoare dacã nu va fi plãtitã si 60 de zile de muncã în folosul comunitãtii. Aceastã pedeapsã a fost datã în dosarul în care Florinel Olaru a fost judecat pentru nerespecarea regimului armelor si munitilor. De asemenea, americanul de origine românã mai are un dosar deschis pe numele lui pentru conducere fãrã permis. Mai precis, acesta a fost cercetat penal pentru sãvãrsirea urmãtoarelor infractiuni: nerespectarea regimului armelor si munitiilor, contrabandã calificatã, trei infractiuni de conducere a unui vehicul fãrã permis de conducere si douã infractiuni de punere în circulatie a unui vehicul neînmatriculat. În timpul cercetãrii penale, americanul de origine românã s-a prelevat de dreptul la tãcere dar, în fata judecãtorilor, a recunoscut comiterea faptelor si a cerut sã beneficieze de procedura simplificatã a acordului de recunoastere. Olaru a ajuns pe mâna oamenilor legii anul trecut, dupã ce a fost denuntat de un bãrbat din Lacul Babei cu care intrase în conflict. În urma perchezitiilor, politistii au descoperit asupra bãrbatului de 51 de ani un pistol de 9 mm, 150 de cartuse de acelasi calibru si alte 380 de cartuse de diferite calibre. De asemenea, au fost descoperite douã valize speciale pentru arme si o geantã cu aproximativ 200.000 de lei cash.

Chiar dacã a fost trimis în judecatã pentru comiterea a sapte infractiuni, de la nerespectarea regimului armelor si munitiilor si contrabandã calificatã, la conducere fãrã permis, americanul de origine românã Florinel Olaru, reuseste sã scape de închisoarea cu executare. Gãsit vinovat pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupã ce a fost prins cu un întreg arsenal asupra sa, Olaru a fost condamnat la 2 ani si 8 luni de închisoare cu suspendarea executãrii pedepsei, 3700 de lei amendã ce se poate transforma în 370 de zile de închisoare dacã nu va fi plãtitã si 60 de zile de muncã în folosul comunitãtii. Sentinta nu este definitivã si ultimul cuvânt îl vor avea magistratii Curtii de Apel Iasi.

Olaru a fost arestat preventiv anul trecut, în luna septembrie, dupã ce a fost denuntat de cãtre un bãrbat din localitatea Lacul Babei cu care acesta intrase în conflict. În urma perchezitiilor efectuate în douã dintre cele patru masini si o rulotã aduse de Florin Olaru din Statele Unite, oamenii legii au descoperit peste 150 de cartuse de pistol calibrul 9 mm si alte peste 380 de cartuse de diferite calibre si pentru diverse arme, se pare cã automate sau semiautomate. De asemenea, au fost descoperite, pe lângã o sumã apreciabilã de bani, douã cutii pentru arme dar care erau goale, plus douã cutite militare si douã veste de luptã. Tot în urma perchezitiilor, politistii au descoperit, în rulotele americanului de origine românã, o teavã ghintuitã pentru o armã de foc, kituri pentru întretinerea armelor de foc, sau dispozitive tip laser ce pot fi montate pe arme si folosite ca sisteme de ochire pe timp de zi si pe timp de noapte, lunete pentru ochire pe timp de zi si de noapte si multe altele. Pe lângã perioada scurtã petrecutã în Arad, înainte de a-si cãuta linistea la localitatea Lacul Babei, Florin Olaru a vizitat, de câteva ori, Republica Moldova si Ucraina. Coincidentã sau nu, în urma perchezitiilor efectuate de oamenii legii au fost descoperite si douã valize speciale pentru arme. Astfel, existã si posibilitatea ca americanul de 51 de ani sã-si fi vândut o parte din arsenal peste granitã, în conditiile în care nu a reusit sã-si gãseascã clienti în tarã.

Peste 200.000 de lei gãsiti în bagajele americanului

În urma perchezitiilor, pe lângã arme si o cantitate impresionantã de munitie, politistii au descoperit si o geantã cu bani. La numãrãtoare au iesit aproximativ 200.000 de lei. Se pare cã suma de bani nu reprezintã întreaga sumã de care dispunea Florinel Olaru. Acesta s-ar fi lãudat unui bãrbat din localitatea Lacul Babei, comuna Bogdana cã mai poate schimba din dolari în lei românesti încã de douã ori pe atât. De asemenea, politistii vasluieni care au anchetat acest caz se asteaptã ca la final, Olaru sã rãspundã si în fata autoritãtilor judiciare de peste ocean. La o verificare a site-urilor de specialitate din Statele Unite ale Americii, numele lui Florin Olaru este asociat cu un dosar penal în care acesta este cercetat pentru fraudã, declaratii false si dispet fatã de instantã. Conform Federal Grand Jury Indictments, Natahniel Florin Noble, alias Florin David Olaru, a fost acuzat de faptul cã a fãcut declaratii false în momentul în care a introdus schema de faliment si nu a respectat o ordonantã anterioarã emisã de Districtul de Nord al Tribunalului de Faliment din Georgia în care instanta l-a obligat pe bãrbat sã nu depunã falimentul pe o perioadã de 5 ani. Astfel, dacã va fi gãsit vinovat, Olaru riscã o pedeaspã de 5 ani de închisoare si o amendã de 250.000 de dolari.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.