spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
03-dec.-2023

Ana caută prin sertare rezervele de bani ale „șefului”, în timp ce ulii se bat pe scaunul lui Buzatu

- Advertisement -

JURNAL DE BORD… În a două zi fără Buzatu la CJ Vaslui, lupta de clasă se ascută. Sinecurile lui Alexandru Barbu, Vasile Mariciuc și Vlad Ghețu dispar, iar Ana Obreja va trebui să se întoarcă în biroul ei de la achiziții, acolo unde avea locul călduț păstrat. Să vedem dacă va face față noilor exigențe și dacă se va putea adapta. E greu după ce dai ordine într-un județ ca Elena Ceaușescu, acum să te întorci la munca de jos, acolo unde ai scuipat când erai pe cai mari. S-a lămurit și de ce s-a deplasat la CJ luni, când teoretic era în concediu medical. A venit să golească sertarul secret al lui Buzatu, unde erau bani și alte lucruri secrete. În partid, lupta se mută în tranșee și este la baionetă. Dan Marian, Tudorel Buzatu și Primarul Hușului Ioan Ciupilan au ordin de la Buzatu din pușcărie să preia partidul, chiar dacă mâine vine secretarul general al PSD, Paul Stănescu, să-l instaleze interimar pe Dragoș Benea. Între timp, Edi Popica îi face lobby lui Solomon pentru a prelua șefia organizației, în timp ce Trifan se chinuie să preia frâiele lăsate libere la CJ Vaslui de Buzatu. Numai că o face timid și cere ajutorul prefectului pentru a da de pământ cu cabinetul de veterinari și femei de servici al lui Buzatu.

Premierul Ciolacu a spus despre organizația PSD Vaslui, după ce a văzut la televizor cum șeful ei „umfla” o șpagă de 1,25 milioane de lei, că este o cloacă. Și, sincer, îi dăm dreptate, fiindcă numai la acest flagrant pe lângă Buzatu mai erau vreo doi, trei membri cu funcții înalte în partid, dar și în administrația publică locală. Ce o să le mai spună acum directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția a Copilului, Dragoș Cazacu, celor peste 2.000 de angajați când vine vorba de corectitudine, profesionalism și seriozitate la locul de muncă, când o țară întreagă l-a văzut întins pe mașina de mascați și tratat ca un potențial infractor? Acestuia nu i s-a stabilit nicio vină în acest mega flagrant, dar rămâne acolo în conștiința omului de rând, drept omul care a organizat cina și dansul când s-a luat sacul cu bani nemunciți. Nu mai vorbim de șeful Organizației Municipale PSD Vaslui, Valeriu Caragață, care apare în referatul de arestare, drept instrumentul prin care Buzatu a obligat tot CJ-ul să lucreze ca să ia mita de la o lucrare de 3 milioane de lei. Acesta este managerul drumului strategic de unde Buzatu a cerut șpaga. Caragață ne explică după flagrant că acest drum nu era conform. Păi și normal că nu e, atât timp cât constructorul trebuia să rupă de undeva niște bani pentru hapsânul președinte de CJ. Și de unde lua, decât făcând rabat la calitate. Din start avem primii doi lideri ai partidului implicați într-o „cloacă” și nu putem să nu-i dăm dreptate lui Ciolacu când definea PSD Vaslui astfel. Când premierul a spus că un politician nu trebuie să stea într-o demnitate publică mai mult de două mandate avea dreptate, iată cum a reacționat Buzatu în trecut, luându-l de urechi pe mai tânărul său coleg de partid, care ștergea mizeria făcută de un alt infractor notoriu, Liviu Dragnea. Este vorba de declarația lui Buzatu din 22 august 2020, dată celor de la Digi 24: „Eu credeam, acum 30 de ani, că m-am înscris într-un partid modern deja. Dar, sigur, modernismul nu e proprietatea nimănui și, evident, apreciez această tendință de a vă situa în linia modernismului și de a înlătura vechile metode. Vechile metode le coroborez aici cu exprimarea domnului președinte interimar, care a spus că a trecut vremea tătucilor. (…) Poate că e bine ca la adresa liderilor noștri din trecut să ne exprimăm cu mai multă atenție. Că printre aceștia au fost Ion Iliescu, Adrian Năstase… și ar fi cazul să ne măsurăm puțin înălțimea, chiar dacă rigla sau ruleta pe care o folosim arată câteva sute de centimetri”. Și, într-adevăr, Buzatu a dovedit că avea o riglă și o ruletă specială, dacă e să ne luăm după dimensiunea șpăgii luate. Acum, după trei ani, Buzatu e la pușcărie, Ciolacu e premier, iar președinte PSD la Vaslui e europarlamentarul Benea de la Bacău.

Vine la Vaslui „tăticul” lui Buzatu, să facă ordine după deranjul făcut de „copilul” neascultător

Mâine, la Vaslui, Dragoș Benea împreună cu Secretarul General al PSD, Paul Stănescu, vin la Vaslui să se întâlnească cu aleșii locali din partid și să evalueze impactul bombei nucleare care a explodat în organizația lor. Vor să vadă cum opresc reculul acestei bombe, mai ales că Buzatu din pușcărie încă organizează partidul. Acesta își dorește ca hușenii Ciupilan și Dan Marian să preia oficial conducerea partidului, iar din spate să-i sforăirească el. Deja Tudorel Buzatu a fost la Huși ieri, la primar, să transmită ordinele. Ciupilan i-a luat-o înainte „șefului” și deja s-a întâlnit cu Paul Stănescu în secret, să-i explice de ce dalmațianul Dan Marian e bun de luat în echipa de conducere, chiar dacă e de la ALDE, fiindcă îl poate aduce în partid un alt personaj, care mult nu-i mai lipsește până îi explodează și lui o bombă în curte și anume, Dumitru Boroș, primarul Bârladului. Un alt Mitică cu lipici la banii publici.

Buzatu, ordin din pușcărie: „Partidul trebuie preluat de Ciupilan și Dan Marian”

Deputatul Popica sună de zor primarii și îi face lobby lui Adrian Solomon, care nu stă nici el cu mâinile în sân. Își dorește preluarea organizației județene, dar parcă nu se încadrează cu profilul căutat de Ciolacu, un politician nu cu foarte multe mandate. Paul Stănescu vine mâine la Vaslui și nu o să-l pună nici pe Ciprian Trifan, noul președinte interimar al CJ Vaslui, nici de Solomon și nici pe primarul Hușului. Îl va anunța de Adrian Dragoș Benea drept interimar al organizației și care probabil că va sta până la sfârșitul alegerilor locale de anul viitor, când se va vedea ce facțiune din PSD Vaslui va ieși câștigătoare la numărarea voturilor. Așa că visul de mărire al lui Dan Marian se cam năruie. Nu va fi noul tătuc al PSD în locul lui Buzatu, nici măcar sforarul din spatele lui Ciupilan. Paul Stănescu va mai da o directivă, și anume formarea unei coaliții locale între PSD și PNL. Aceasta nu poate avea loc decât dacă, în prima ședință de CJ Vaslui, o majoritate largă formată din PSD și PNL îl va demite pe Dan Marian din funcția de vicepreședinte de CJ. De ce ține Buzatu din pușcărie să impună cuplul Ciupilan -Dan Marian? Fiindcă la mijloc sunt mulți bani. Amicul lui Dan Marian, omul care e pe cale să pornească o mega afacere cu energie la Vaslui, trebuie susținut să termine proiectul care va fi cea mai sofisticată linie de producție de spălat bani negri din România. Fiindcă Buzatu trebuia să-și spele banii din șpăgi undeva. Toată schema e pregătită, firma e gata, Tudorel Buzatu deja e acționar în această companie, numai că nu mai este Secretar General Adjunct în Guvern și nu prea mai poate ajuta. Timid, acest om de afaceri, Ionuț Rebegea pe numele său, este obișnuit cu bani de la stat. Până acum nu are multe contracte cu statul, doar vreo 5, însă vor mai urma dacă Dan Marian rămâne la butoane. Tudorel, lovit crunt de tragedia tatălui său, rămas fără bani (sic!) este ajutat de acest Ionuț Rebegea. După tot acest scandal și după ce DNA-ul a arătat la ce nivel de șpăgi se preta Buzatu, acesta îi dă lui Tudorel o mașină, fiindcă săracu’ a rămas fără tătic și nu mai are cine să aibă grijă de el.

Ce face Ana, amanta lui Buzatu, și cum a spart sertarul secret al șefului?

DISPERATĂ… Cu un tupeu incredibil, Ana Obreja s-a înființat la serviciu încă din prima zi. Mai cu pastile, mai cu încurajări, colegii ei de cabinet au ținut-o fără să leșine, după fiecare breaking news cu Buzatu în cătușe la televizor. Toată lumea s-a întrebat de ce a venit diva în biroul lui Buzatu, când anunțase că e bolnavă. Răspunsul l-am primit pe surse din CJ: venise să ia cash din sertarul secret al lui Buzatu din birou. Erau niște bani, circa 100.000 de lei, exact cât două teancuri ca acelea din gentuța primită la Cârja. Sursele noastre spun că acei bani erau pentru protocol, în caz că „șefu’” avea o urgență sau trebuia să plece la București. Era, dacă vreți, pușculița aceea sub formă de porcușor care o avem cu toții în casă, pe vremea lui Ceaușescu, unde se strângeau banii în caz de nevoie. Totodată, Ana i-a anunțat pe apropiați că „șeful” va scăpa, fiindcă sistemul nu-l va lăsa. Când a luat banii pe care i-a luat din sertarul ascuns, s-a justificat că-s pentru avocați. Probabil Dragoș Cazacu nu a reușit să facă împrumutul de care a zis că-l va face dacă mai trebuie bani pentru avocat. Ana a primit interdicție să meargă la „scorbură” din partea „șefului”, ca nu cumva șacalii să-i ia urma.

Trifan se pregătește să radă primii oameni ai lui Buzatu, dar nu cu mâna lui

ÎN FORȚĂ… Ciprian Trifan, noul președinte interimar de CJ, vrea să scape de oamenii de cabinet ai lui Buzatu, format din femei de serviciu, cântăreți și medici veterinari. Acesta a trimis prefectului o adresă prin care întreabă dacă trebuie neapărat să preia consilierii personali ai lui Buzatu, dacă acesta este suspendat. Teoretic, nu avea nevoie de această adresă. Contractul de muncă al acestora e pe durata mandatului președintelui Dumitru Buzatu, care s-a scurtat din nefericire pentru ei. Dar Trifan face această hârtie pentru a nu crea turbulențe în partid. Vrea să scape de ei, cu semnătura prefectului. La acest moment, cabinetul este format din: Ana Obreja-șefă de cabinet, Alexandru Barbu -filfizonul din PSD care este și consilier local în CL Vaslui, Vlad Ghețu – băiatul ziaristei de casă al familiei Buzatu de la Ziarul de Vaslui, care și-a adus și soția în CJ, și profesorul Vasile Mariciuc, omul care experimenta poziția 69 pe Facebook, din dorința de a vedea mai multe detalii de la poze porno. Acestora li se vor rezilia contractele de muncă, însă dintre toți, Ana Obreja are postul asigurat. Se va întoarce, teoretic, în postul de la departamentul de Achiziții din CJ Vaslui, acolo unde era funcționar înainte de a se suspenda și a intra la cabinet. Numai că are o problemă mare. Va trebui să completeze declarația de avere și să fie acceptată de colegi. Salariul pe care Ana îl avea la cabinet era de peste 6.000 de lei, dar ca funcționar simplu la acest departament, leafa ei se va micșora.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

31 COMENTARII

 1. O să facă Dan Marian din PSD ce a făcut din PDL😒 eu cred, după părerea mea, că PSD trebuie reconstruit, dar să se poată întâmpla asta, trebuie înlăturați: Solomon, Stativă, Popica, Buzatu jr, , madame Crețu, Cazacu, Anuța, Vlad Ghețu, Barbu, Nistor și Ciupilan! Buzatu senior va face pușcărie și gata..așa se va duce și se va curăța partidul de hoți și corupți!

  • La toți le vine rândul, nu trebuie să disperam. Dar să nu uităm de opoziție, Arcaleanu a pierdut locul în CJ, deși visa la șefia CJ, să fie președinte:))) îl va ridica DNA și pe el și pe frati-su (Elvis, când îl vezi în oraș la ce figuri are și se plimbă cu Mercedesul, de unde?! Din pieton a ajuns la Mercedes, ciudat, nu?!), de unde au avut bani pentru construcția acelui bloc, aprobările cum le-au luat?! Va fi coleg de celula cu Mitică !!!

 2. Tineti rromii aproape ca fara ei ,,,, moare doamna spaguta . dupa numire sa se faca o hora in centrul vasluiului.
  ca poate danseaza si sefa de cabinet cu Mariciuc.. .

 3. Stiti cum e aici daca vin altii Ca Ciupilan si Dan Marian ?,pleaca ai nostri ,vin tot ai nostri ,iar noi ramanem tot Ca prostii ! Serios Ca vor sefia CJ?, pai nu am rezolvat nimic !,si ei sunt la fel Ca Buzatu numai Ca II cheama altfel !
  C’è crederti !,ei sunt mama h…..lor ?

  • Cel mai bun este TIGHICI! A fost inlocuit miseleste cu Caragata pentru ca are prea multi bani ca sa stea cu mana intinsa la firimiturile lui Buzatu, are coloana vertebrala si nu a acceptat stilul haotic impus la organizatia municipala de catre catei. Nu-l indoaie nici Jan -tiganul cepar, fostul colaborator al securitatii si bisnitarul de temut cunoscut sub numele de Cap de Porc, nici Solomon-Copilul minune, nici Ciprian -Maradona, finul lui Solomon si cu atat mai putin Edi Popica ce este ca si mort. Succes TIGHICI si demonstreaza ca poti face fata acestei provocari!

 4. Domniii de la Vremea noua Faceti un documentar cu blocurile ANL( cel putin alea din zona ) unde sunt subinchiriate la altii , nu locuieste nimeni acolo, unde sunt persoane din Cj ,prefectura ,jandarmerie , institutiile statului in general care nu-si platesc chiriile…Sunt persoane care nu si-au platit chiriile de cativa ani ?!?!?!?…. sepoate asa ceva ?????…Sa vin DNA-ul si la Vaslui……

 5. A deschis careva netul sa citească despre Benea că nu este diferența între Buzatu și Benea la avere și 10 la sută șpagă? Are un istoric ferească Dumnezeu…. Se arată cum se fura și cum se scapă

 6. Domniii de la Vremea noua Faceti un documentar cu blocurile ANL( cel putin alea din zona ) unde sunt subinchiriate la altii , nu locuieste nimeni acolo, unde sunt persoane din Cj ,prefectura ,jandarmerie , institutiile statului in general care nu-si platesc chiriile…Sunt persoane care nu si-au platit chiriile de cativa ani ?!?!?!?…. sepoate asa ceva ?????…Sa vin DNA-ul si la Vaslui……

 7. Încep sa cred ca totul a fost o tepusoara marca PSD, pentru a scăpa de Buzatu si familia sa, în mod spectaculos. Ați văzut ce a zis Ciolacu, nu a văzut niciodată atâția bani, nimeni nu mai poate conduce mai mult de doua mandate. Ori fără spectacolul Buzatu nu putea, nu avea pretextul pentru aceste ziceri.
  M-am gândit, ori Savin a acționat instinctiv și e posibil, ori exista un ok de „sus” de la PSD, de care știa Popica și Solomon și care e posibil sa îl succeada pe Mitica.
  Este singura varianta în care Savin nu va pierde ca urmare a gestului sau.
  Jan și Oaie – nu au nicio șansă.

  PS – Probabil ați remarcat declarația lui Cristescu PSD (goarna clara) prin care afirma ca Popica e „baiat de treaba”. Cum se netezesc…drumurile.

  • Încep sa cred ca totul a fost o tepusoara marca PSD, pentru a scăpa de Buzatu si familia sa, în mod spectaculos. Ați văzut ce a zis Ciolacu, nu a văzut niciodată atâția bani, nimeni nu mai poate conduce mai mult de doua mandate. Ori fără spectacolul Buzatu nu putea, nu avea pretextul pentru aceste ziceri.
   M-am gândit, ori Savin a acționat instinctiv și e posibil, ori exista un ok de „sus” de la PSD, de care știa Popica și Solomon și care e posibil sa îl succeada pe Mitica.
   Este singura varianta în care Savin nu va pierde ca urmare a gestului sau.
   Jan și Oaie – nu au nicio șansă.

   PS – Probabil ați remarcat declarația lui Radu Cristescu PSD (goarna clara), facuta la Romania Tv, prin care afirma ca Popica e „baiat de treaba”. Cum se netezesc…drumurile.

 8. mai bine era sa fie numit liderul de la rromi.. asta avea cu ce sta in fata,, iar in locul sefei de cabinet sa fie secretara de la rromi , imprumutata de la PSD.
  jA. JA, MUCLES

 9. mai bine era sa fie numit liderul de la rromi.. asta avea cu ce sta in fata,, iar in locul sefei de cabinet sa fie secretara de la rromi , imprumutata de la PSD.
  jA. JA, MUCLES

 10. Ce prosti sunt psd-istii! Să ai în partid un om competent că Barbu și să nu-l pui președinte. Mare greșeală. Întrebați-l, in mod cert vrea!
  Apoi, prezbitera de la Muzeu. Acest expert in administrarea banilor, fapt demonstrat de Curtea de conturi!
  Ați omorât visurile de mărire ale tinerilor lingăi! Barbu, Alexandru, Negruzzi, Panait, Bahrim etc.
  Vorba unui alt clasic consilier: Mu……….e!

 11. Primarul Vasile Pavăl este cel mai bun la ora actuală ca să preia conducerea PSD în locul lui Buzatu. Are 4 mandate de primar și 2 de viceprimar iar administrația publică o mănâncă pe pâine. Ar face oleacă de ordine prin partid și are capacitatea de a ne mobiliza sa câștigăm și la anul alegetile în județ. Si-apoi este susținut și de Stănescu și Ciolacu

 12. Șobolani gălbejiți, făceți-vă bagajul și luați numai un bilet dus în satele de unde vă trageți. Lăsați Vaslui ul pe mâna vasluienilor. Jeguri și nespălați ordinari. Urmează amăriuței cărcălin * din primăria Vaslui, alt țărănoi cu aere de orășean. Marș înapoi la Rebricea la prășit și la cosit, porc directoraș de la Cadastru.

 13. Sunt din Iași. Foarte documentate articole.
  Corecte, la obiect și realiste.
  NU AVEM în Iași un asemenea jurnal și mostre de neprofesionalism și agramați sunt în fiecare zi în ziarele editate la Iași ( sic).
  Citesc Vremea Nouă de când s-a petrecut incidentul cu polițistul Mihai Vizitiu.
  Cu o lună înainte îl rugasem mult să nu-mi ia permisul că am acasă o soție bolnavă de cancer și nu-i pot spune că am rămas fără permis și amendat 580 lei.
  Vizitiu nici n-a vrut să audă.
  Soția a murit de 3 ani iar drama Vizitiu o știți. Atât!
  Vă respect!

  • Bravo! Corectă intrebarea. Poate că știau ce se afla prin acel birou. Picau nume mari. Și percheziția de la Mărășeni a fost o glumă. De casa din copou nu s-au atins și nici de celelalte proprietăți. Să fi fost un viciu de procedură? Să se fi mulțumit DNA doar cu geanta din mașină sau nu au avut voie de la PSD să caute mai adânc?

   • La casa din Copou nu puteau sa între pentru că acea locuita aparține senatoarea Crețu, iar ca să faci percheziții acolo îți trebuie mandat special. S-au mulțumit, probabil, cu flagrantul, o proba suficient de puternica încât sa-l doboare derinitiv pe baronul PSD din Vaslui. Odată căzut acesta, tot ce a construit el se va dărâmă. Aveți putintica răbdare.

    • Păi tot ce a construit el e dărâmat deja. Cel care a dat niste bani șpagă, automat a tras materiale din lucrări ptr a se încadra în profit. Șpaga aia trebuie sa-ti iasă de undeva. Hai să verificăm toate drumurile făcute și o să vedem crăpături, denivelări, marcaje aiurea sau constructii luate de vânt, marmură sau granit desprins sau crapat, etc. Asta aduce șpaga dată – lucrări mediocre. Romanii sunt,, obișnuiți ” de sistem cu mediocritatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.