3.3 C
Vaslui
28-nov.-2022

Ana Ioniţă, candidat din partea USL pentru functia de Consilier Local al municipiului Piatra-Neamţ. Platforma Program

- Advertisement -

În calitate de candidat pentru ocuparea funcţiei de consilier local din partea USL, obiectivul meu principal este rezolvarea problemelor cetăţenilor şi, implicit, modernizarea şi dezvoltarea municipiului Piatra-Neamţ.

Este recunoscut la nivel naţional faptul că avem unul dintre cele mai frumoase oraşe din ţară, însă în momentul în care discuţi cu oamenii de pe stradă constaţi că aparenţele ascund un miez măcinat de probleme sociale, economice şi chiar politice. Din acest motiv, asigur cetăţenii municipiului Piatra-Neamţ că în calitate de consilier local voi lua următoarele măsuri:

1. Eliminarea corupţiei

Cauza principală a problemelor municipiului Piatra-Neamţ este gradul crescut de corupţie pe toate planurile: în sănătate, în poliţie, în învăţământ, în administraţie etc. Oamenii au ajuns să dea mită pentru a beneficia de un serviciu garantat de statutul de cetăţean. Împreună cu ceilalţi membri ai consiliului local, voi căuta şi voi implementa soluţii ferme care să stopeze această „epidemie” de corupţie. Municipiul Piatra-Neamţ va avea cetăţeni care vor beneficia, fără discriminare, de serviciile oferite de comunitate, fără a mai trăi cu acest compromis: „Dacă nu dau şpagă, nimeni nu mă va băga în seamă, iar problema mea nu va fi rezolvată”.

2. Un cetăţean mai educat – un oraş mai curat!

Interesele politice ale administraţiei de până acum au guvernat modul în care au fost aplicate metodele de salubrizare a municipiului Piatra-Neamţ. Deşi s-a implementat acest sistem al selectării deşeurilor în pubele speciale, proiectul nu a fost bine gestionat. S-au investit foarte multi bani pentru un scop, ce-i drept, în serviciul comunităţii, însă investiţia nu a fost valorificată până la capăt. Observăm cum majoritatea pubelelor au fost vandalizate, iar cetăţenii nu şi-au însuşit, decât în cazuri rare, acest simţ civic de selecţie a deşeurilor.

Cauza principală este aceea că nu s-a recurs la programe ferme de educare a populaţiei şi de sancţionare în caz de nerespectare a responsabilităţii civice de selecţie a deşeurilor. În calitate de consilier local voi propune şi voi implementa cu ajutorul consiliului local, al Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamt, al ONG-urilor şi al altor instituţii abilitate programe de educaţie civică a copiilor şi adulţilor în ceea ce priveşte selecţia deşeurilor. De asemenea, printr-o H.C.L. se vor lua şi măsuri de sancţionare a persoanelor care vandalizează pubelele sau nu respectă normele de selecţie a deşeurilor. Se va lua în consideraţie şi montarea unor camere video de supraveghere.

Nu în ultimul rând, voi susţine în Consiliul Local reînfiinţarea Salubritas în subordinea primăriei Piatra-Neamţ pentru a avea posibilitatea de a oferi pietrenilor noi locuri de muncă.

3. Găsirea de soluţii pentru combaterea şomajului şi pentru oferirea de locuri de muncă

Atât la nivel naţional, cât şi local ne confruntăm cu această rată crescută a somajului. Cele mai afectate persoane sunt tinerii absolvenţi, precum şi persoanele peste 45 de ani. Prin încurajarea investiţiilor locale, a valorilor locale, a societăţilor din subordinea primăriei, a micilor întreprinzători se poate asigura o ofertă variată a locurilor de muncă disponibile. De asemenea, se va încuraja şi reconversia profesională. Instituţiile, ONG-urile care pot asigura consiliere profesională şi cursuri de reconversie profesională vor fi susţinute de administraţia locală.

4. Modernizarea infrastructurii de acces la nivel de municipiu

Dacă la nivel judeţean se poate constata o îmbunătăţire a infrastructurii, nu se poate spune acelaşi lucru şi despre străzile din Piatra-Neamţ. Astfel, în calitate de consilier local voi milita pentru asigurarea condiţiilor optime de circulaţie pentru conducătorii auto, pietoni şi biciclişti prin modernizarea strazilor, alocarea de investiţii pentru străzile neasfaltate, reabilitarea aleilor, parcărilor şi trotuarelor existente, realizarea pistelor pentru biciclişti. În loc să investim bani în „peticirea” străzilor, se vor asigura fonduri locale sau europene pentru realizarea unor lucrări de calitate, durabile şi garantate de firme profesioniste. De asemenea, se va asigura transparenţa licitaţiilor şi selecţia în funcţie de profesionalism şi nu de interes politic sau pe bază de mită.

5. Asigurarea unui dialog permanent între cetăţeni şi consiliul local

În calitate de consilier local, voi sta la dispoziţia cetăţenilor în mod activ. Nu voi adopta metoda celor care iau decizii pentru cetăţeni din spatele biroului, ci voi discuta cu oamenii de pe stradă, voi lua la cunoştinţă toate probemele lor şi voi căuta, împreună cu consiliul local şi cu instituţiile reprezentative, soluţii. Voi fi un consilier local deschis dezbaterilor şi criticilor constructive.

6. Promovarea tinerilor cu rezultate educaţionale excepţionale, cu talente deosebite sau care practică sport de performanţă

Am constatat faptul că se acordă prea puţin interes din partea administraţiei locale tinerilor, probabil pentru că ei nu au drept de vot. Aceşti tineri deosebiţi din Piatra-Neamţ trebuie susţinuţi şi încurajaţi ca în momentul în care îşi finalizează studiile sa rămână sau să revină din centrele universitare în Piatra-Neamţ. Acest municipiu trebuie să devină o comunitate care să formeze şi să promoveze valorile. În acest sens, se vor implementa metode de stimulare a tinerilor cu rezultate deosebite, iar aceste poveşti de succes vor fi mediatizate atât la nivel local, cât şi naţional. De asemenea, administraţia locală îşi va asuma responsabilitatea de a oferi acestor tineri locuri de muncă şi salarii pe măsura valorii lor.

Aşa să îmi ajute Dumnezeu!

www.ziarpiatraneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.