ANAF. Mare atenție! Se reiau propririle pe conturi și executările silite. Măsura intră în vigoare azi. Aplicația care te găsește oriunde

Începând de sâmbătă, 26 decembrie 2020, celebrele popriri pe conturi ale persoanelor fizice sau juridice, care au datorii de plătit vor fi activate automat, cu ajutorul aplicației e-Popriri, creată de Ministerul de Finanțe, pentru a putea recupera mai repede și mai ușor, sumele de bani datoare bugetelor de stat sau altor bugete.Din luna martie și până în data de 25 decembrie 2020, popririle pe conturi au fost suspendate de către Ministerul de Finanțe ca urmare a instituirii stării de urgență și ulterior a stării de alertă.

„Se suspendă sau nu începe executarea silită prin înființarea popririi a creanțelor bugetare, cu excepția executărilor silite care se aplică pentru recuperarea creanțelor bugetare stabilite prin hotărâri judecătorești definitive pronunțate în materie penală, precum și a ajutoarelor de stat a căror recuperare a fost dispusă printr-o decizie a Comisiei Europene/furnizorului ajutorului de stat sau a unei instanțe naționale.

Măsurile de suspendare a executării silite prin poprire asupra sumelor urmăribile reprezentând venituri și disponibilități bănești se aplică, prin efectul legii, de către instituțiile de credit sau alți terți popriți, fără alte formalități din partea organelor fiscale”, se arată într-un act normativ al Guvernului României, prin care erau suspendate toate popririle.

Termenul de suspendare a fost prelugit prin trei ordoananțe de urgență, OUG 90/2020, OUG 99/2020 și OUG 181/2020, care prelungește termenul de suspendare a popririlor până la data de 25 decembrie 2020. … https://evz.ro/anaf-mare-atentie-se-reiau-propririle-pre-conturi-si-executarile-silite-masura-intra-in-vigoare-azi-aplicatia-catre-te-gaseste-oriunde.html?utm_source=onesignal&utm_medium=onesignal
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ