ANAF şi Poliţia Română nu mai pot face confiscări. Legea a fost abrogată

ANAF şi Poliţia Română nu mai pot face confiscări, o bună parte din activitatea acestora fiind blocată de abrogarea legii 12/1990, cunoscută și ca “legea adaosului comercial”.

ANAF şi Poliţia Română nu mai pot face confiscări. Acesta este efectul abrogării legii 12/1990, cunoscută și ca ” legea adaosului comercial” sau cu titulatura oficială „legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite”. Astfel că, o parte din activitatea celor două instituţii este blocată în acest moment, deoarece nu mai există baza legală pentru confiscarea bunurilor în cazul comercianților care încalcă legea.„În perioada Sărbătorilor de iarnă am făcut un control în urma căruia am găsit, într-un depozit, mii de obiecte: brazi, instalațíi de iluminat, artificii și alte astfel de obiecte de sezon.  Deținătorul nu avea niciun document de proveniență și a susținut că are obiectele pe persoană fizică, nu pentru a le comercializa, lucru pe care știam că îl face de fapt. Este o încălcare flagrantă a legii. Am pus sigiliu pe toată marfa, iar acum am revenit, am ridicat sigiliul, i-am strâns mâna omului și am plecat. Cam aceasta este situația la Antifraudă de când nu mai există posibilitatea legală de a confisca mărfuri, pentru că legea 12/1990 a fost abrogată. Ca exemplul pe care l-am dat sunt zeci, poate sute”, a explicat, pentru Economica.net, un lucrător cu vastă experiență în zona de control.

Nici poliţiştii nu mai pot aplica măsura confiscării pentru o bună parte din activitățile ilegale comise de comercianți, în condițiile în care, până la apariția noii legi, nu mai există, practic, respectivele activități ilegale. …https://www.romaniatv.net/anaf-si-politia-romana-nu-mai-pot-face-confiscari-legea-a-fost-abrogata_5333523.html
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ