Analiză FUMN: Parcursul european al RM s-a dus pe apa sâmbetei

Analistul George Scarlat, specializat în analiza războaielor informaţionale, spune că Republica Moldova a ajuns la sfârşit de epocă şi face o analiză a situaţie actuale de la Chişinău, prin care arată că parcursul european al RM este în pericol.

„Criza politică, economică şi socială care a cuprins Republica Moldova a schimbat contextul în care s-au desfăşurat până în prezent relaţiile bilaterale cu România. Războiul declanşat de Rusia în Ucraina împotriva extinderii Occidentului în fostul spaţiu sovietic, precum şi îngheţarea oficială a extinderii UE de către Comisia Juncker, au pus serios sub semnul întrebării principalul proiect al Republicii Moldova, adică integrarea europeană, în acelaşi timp şi un obiectiv prioritar al politicii externe româneşti. Aşa că poate s-ar impune un plan B al României, cu scopul de a fi pregătită pentru tot ce poate fi mai rău, chiar dacă sperăm ca aşa ceva să nu se întâmple”, scrie Scarlat într-o analiză publicată de FUMN.

Analistul spune că procesul de integrare europeană al Repulicii Moldova a îngheţat, de la Bruxelles semnalele transmise sunt din ce în ce mai slabe, iar România trebuie să fie pregătită cu un plan B.

Parteneriatul Estic, unde Republica Moldova este lider este un eşec total, iar la summitul de la Riga, din mai, decidenţii europeni încearcă o relansare a acestui pact, însă interesul pentru extinderea Uniunii Europene a scăzut foarte mult în ambele părţi.

sursa: http://jurnal.md/ro/social/2015/4/22/analiza-fumn-parcursul-european-al-rm-s-a-dus-pe-apa-sambetei/
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ