Anchetă de amploare în Grecia după un scandal de violuri în serie asupra unor minori. Guvernul de la Atena, sub presiune

Grecia se află în mijlocul unui scandal de proporții după ce în ultimele săptămâni au fost denunțate violuri în serie asupra unor minori. Ancheta judiciară declanșată după arestarea fostului director artistic al Teatrului naţional grec, Dimitris Lignadis, urmărit pentru viol, pune presiune pe Guvernul de la Atena și stârnește indignare în rândul cetățenilor greci, relatează AFP, citată de Agerpres.

Sindicatul actorilor greci (SEI) a anunţat că a primit în ultimele săptămâni sute de denunţuri vizându-l pe Dimitris Lignadis, un regizor şi actor renumit, precum şi alte personalităţi ale teatrului, acuzate de viol.

Luni, Spyros Bibilas, preşedintele SEI, a depus la parchetul din Atena elemente ale acestui dosar în urma deschiderii unei anchete judiciare asupra acestor alegaţii, potrivit unei surse judiciare.

De asemenea, parchetul din Atena a dispus luni şi o anchetă asupra articolelor publicate în media care evocă violenţe sexuale asupra unor migranţi minori neînsoţiţi, care ar fi urmat cursuri de teatru cu Dimitris Lignadis.

#MeToo în Grecia

De la jumătatea lunii ianuarie, denunţurile privind agresiuni sexuale în mediile sportului şi culturii s-au înmulţit în Grecia în cadrul unui #MeToo tardiv, început de atleta Sofia Bekatorou, dublă campioană olimpică la iahting.

Ea a declarat că atunci când avea 21 de ani a fost victima „hărţuirii şi violenţelor sexuale” din partea unui membru al federaţiei de iahting în camera sa de hotel.

Mărturia sa a încurajat alte atlete feminine, precum şi studente, jurnaliste şi actriţe să rupă tăcerea asupra agresiunilor sexuale la trei ani după apariţia mişcării #MeToo în SUA.

Sute de denunțuri privind violuri asupra minorilor

În ultimele săptămâni au început să apară numeroase dezvăluiri și despre hărţuiri sexuale asupra minorilor, un subiect tabu în Grecia. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ancheta-de-amploare-in-grecia-dupa-un-scandal-de-violuri-in-serie-asupra-unor-minori-guvernul-de-la-atena-sub-presiune-1456525
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ