Anchetă în cazul copilului de 3 ani decedat în ambulanță

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, medicul Monica Adăscăliţei a declarat joi, 18 februarie, că s-a declanşat o anchetă după ce un copil de trei ani şi jumătate a murit în noaptea de miercuri spre joi într-o ambulanţă care îl transporta la spital.

„În cazul copilului în vârstă de trei ani și jumătate decedat în ambulanța care îl transporta la spital a fost deschisă o anchetă. În acest caz, a fost solicitare pentru ambulanţă pentru un copil de trei ani şi jumătate care din declaraţia părinţilor ar fi scuipat sânge. S-a trimis ambulanţa cu asistent. S-au început manevrele de resuscitare şi s-a solicitat ambulanţa cu medic, care s-a deplasat la faţa locului“, a declarat Monica Adăscăliței.

Anchetă DSP Botoșani: „Când a ajuns medicul, pacientul era în asistolie“

Directorul DSP Botoșani a precizat că în momentul în care a ajuns ambulanța cu medic, copilul era fără ritm cardiac și fără respiraţie.

„Când a ajuns medicul, pacientul era în asistolie, fără ritm cardiac, fără respiraţie. A fost intubat, s-au continuat manevrele de resuscitare şi s-au deplasat către spital. Pe tot parcursul transportului, pacientul nu a prezentat niciun semn de revenire, motiv pentru care după 50 de minte s-a declarat decesul”, a menționat Monica Adăscăliţei.

Tatăl copilului decedat se va adresa instanței

Tatăl copilului decedat, Alexandru Mancaş, s-a arătat deranjat de faptul că ambulanţa trimisă pentru a-l prelua pe băiatul său nu a avut medic, ci doar un asistent medical. Alexandru Mancaș a spus că va face plângere împotriva Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoșani. …https://www.bzi.ro/ancheta-in-cazul-copilului-de-3-ani-decedat-in-ambulanta-4131005?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ