spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Anchetã la Scoala de Arte din Bârlad: o echipã a Inspectoratului Scolar verificã toate neregulile semnalate de profesori

- Advertisement -

CONTROL… Este anchetã la Scoala de Arte „N. N. Tonitza” din Bârlad, acolo unde mai multi profesori au cerut demiterea directoarei. Inspectoratul Scolar Judetean a trimis o comisie de audit care efectueazã cercetãri, iar luni, pe 22 aprilie, se va lua o decizie în ceea ce o priveste pe directoarea Ramona Bors. „Comisia de audit a fost prezentã ieri (n.r. marti, 16 aprilie) la scoala de muzicã, a convocat un Consiliu Profesoral, au fost ascultate pãrtile implicate si a verificat lucrurile semnalate în procesul verbal al Consiliului de Administratie, prin care s-a propus destituirea doamnei director. Zilele acestea urmeazã sã se mai facã verificãri si pe alte componente, iar luni, în cadrul sedintei de Consiliu de Administratie al ISJ, vor fi prezentate concluziile acestei comisii de audit si se va lua o decizie”, a declarat inspectorul general adjunct al ISJ, prof. Andrei Huiban.

Reamintim cã, sãptãmâna trecutã, Consiliul de Administratie al scolii Gimnaziale de arte „N. N. Tonitza” Bârlad a aprobat demiterea directoarei Ramona Bors. Mai multi profesori au acuzat-o cã „are un stil de conducere autoritar”, cã instituie frica în scoalã si cã ignorã solicitãrile cadrelor didactice de a respecta legea. „Dupã numeroase sesizãri la Inspectoratul Școlar Judetean Vaslui, s-a încercat medierea conflictelor de cãtre acestia. În ciuda interventiilor inspectoratului, de fiecare datã situatia s-a înrãutãtit. Atitudinea doamnei director este tipicã unui abuzator, aceasta încercând sã conducã scoala instituind frica si folosind amenintãri la adresa cadrelor didactice. A declarat public cã nu poate fi datã jos din functie deoarece are sustinere „de sus”. Desi este titularã la un liceu tehnologic din oras si nu a luat niciodatã contact cu scoala de arte, doamna Bors a vrut cu tot dinadinsul sã opteze pentru aceastã institutie la concursul sustinut pentru functie. Printre numeroasele acuzatii care i se aduc, se numãrã: Stil de conducere autoritar, nedemocratic; hãrtuire si intimidare prin chemarea politiei când nu este capabilã sã gestioneze un conflict; interpretarea personalã a legislatiei, într-o manierã care deformeazã sensul si litera acesteia; punerea în practicã în mod discretionar în defavoarea cadrelor didactice si numai în favoarea ei a normelor legislative; lipsa de implicare în activitãtile artistice ale scolii, atribuindu-si, în schimb, meritele public; instigarea la conflict si sustinerea acestora; ignorarea sistematicã a solicitãrilor cadrelor didactice de a respecta legislatia”, au transmis profesorii care au initiat procedura de demitere a directoarei Ramona Bors. De cealaltã parte, aceasta a publicat pe pagina ei de Facebook o reactie la toatã aceastã situatie în care a explicat cã „elevii, pãrintii acestora, colegii din corpul profesoral, personalul nedidactic, totii membri comunitãtii scolare, au dreptul, bineînteles, sã-si exprime în mod liber opinia despre modul în care am înteles sã îmi asum exercitiul acestei functii publice, însã nimeni nu are dreptul sã denigreze, nimeni nu are dreptul sã spunã lucruri neadevãrate despre persoana mea în scop politicianist si meschin, cãci va fi obligat sã îmi plãteascã daune morale pentru prejudiciul de imagine creat”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

17 COMENTARII

 1. Inteleg ca doamna directoare a deranjat unii profesori care nu stiu pentru ce isi iau banii, fac meditatii in timpul programului de lucru si ridica peste 10.000 lei. Haideti sa lasam scandulul si sa ne apucam de treaba, pentru ca elevii vor avea de sustinut un examen foarte important in viata lor intr-o luna de zile (evaluarea nationala) si este de neimaginat faptul că, unii profesori instiga la ura si dezbinare in loc sa munceasca. Asa e in Romania, cand unul vrea sa facă ceva se gasesc 5 care sa-i spuna ca nu face bine si ca stiu ei mai bine ce trebuie sa faca. Inteleg ca doamna directoare a ocupat postul prin concurs, nu urland prin ziare si pe facebook.

 2. Daca a gresit sa fie demisa, dar sa vii cu motive ca directorul a stresat profesorii, ca directorul a stresat elevii, este cea mai mare prostie pe care am auzit-o. Logica lor este ca directorul sa se faca pres in fata profesorilor si a elevilor, profesorii sa se faca pres in fata elevilor, si tot asa. De asta nu mai exista respect in sistemul de invatamant. Vrem o tara ca afara, dar fara reguli, fara obligatii si toata lumea sa faca ce vrea. Problema cea mai grava in sistemul de educatie romanesc este tocmai aceasta democratie inteleasa prost.

 3. Reclamanții sunt cumva cei care fac pregatire privată contracost in incinta și cu instrumentele scolii?Medicul consilier local a rezolvat problemele din cadrul spitalului si acum se ocupa de invatamant?

 4. Bors este o cuminista mizerabila, amanta nustiu cui, protejata politic, isi permite sa faca orice, hartuieste colegii si elevii. Motiv politic. Toti directorii pusi politic trebuie demisi! Inspectoratul este plin de cwrve, amante, borfasi care nu isi fac treaba.

 5. Ce scoala mai e si asta, scoala de arte? de muzica? ma prapadesc de ras..
  Dati-i drumul la o scoala normala si puneti mana pe carte, nu pe instrumente, ca pe instrumente pui mana in timpul liber!
  Apoi ajung absolventii sa ceara somaj si ajutor social ca nu ii angajeaza nimeni. Parca si vad la un interviu: Ce stii sa faci? Raspuns: Stiu sa suflu in trompeta! :)))))))

 6. Trebuie sa se inteleaga ca functiile sint trecatoare. Parca???? Stie toata profesimea ca insp.si directorii au sustinere politica…iar Cei care fac anchete inclusiv inspectori sau directori trebuie sa aiba concurs… …pina cind.. azi umbli cu afise pe strada si din toamna esti in functie? Este si va ramane pe modelul Comunist? Pina cind. ?

 7. Chiar ar exista un motiv politic! Turbulentele de la Tonitza sunt alimentate de catre un invatator, fost inspector scolar (linge blide pe langa unul dintre adjunctii de la ISJ) care candideaza la Consiliul Local Barlad din partea unui partid politic. Si mai trebuie spus, ca in anii precedenti, domnul respectiv era strans legat de Buze Moi, de consilierul local care numea barladenii de rand „pulimea” (fost pnl-ist) si de alti factori de conducere din judet.

 8. Se creeaza precedentul de demitere a directorilor.. in toate scolile mai sint prof. Nemultumiti.. de aceea trebuie ft. Bine analizate cauzele conflictului .. sa nu fie chiar motiv politic…. succese..

  • Daca se creeaza precedent, atunci sa-i lasam in pace, sa faca fiecare ce vrea. Sunt directori la scoli mari din oras care vin 2-3 ore prin scoala, isi tin orele (daca si le tin) si pleaca . Dar au salarii de peste 10000 lei net. Trai neneaca pe banii statului. Iar concluziile ISJ vor fi ca si concluziile de la spitalul groazei din Bucuresti: totul este in regula. Va steptati sa ia ISJ taurul de coarne? Ei nu sunt in stare sa ia nici un berbecut de coarne. Vor da vina tot pe profesori si o vor scoate basma curata pe Bors. Ganditi-va ca cei care vin in control sunt politruci, adica golani.

   • Faceți curățenie în școli, dați afară directorii incompetenteti! Degeaba se fac dotări și sunt salarii dacă nu exista manageri competenți care să motiveze personalul.
    Și sindicatul sa-și facă treaba, nu jocuri politice.

   • Un articol tendențios care în goana după senzațional a uitat sa transmită adevărul . Când avem un director care se preocupă de viitorul copiilor din școală și îi pune pe profesori la muncă trebuie destituit. Poate în articol ar fi trebuit să se specifice și cat câștigă unii dintre profesorii contestatari în afară de meditațiile date în școală. Ce ziceți domnilor jurnalisti ne apucăm să scriem un articol documentat și imparțial sau cine plătește are dreptate???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.