2.6 C
Vaslui
03-dec.-2022

Anchetã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui: nastere dificilã, bebelus mort!

- Advertisement -

CERCETÃRI…Este anchetã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, dupã ce o femeie supraponderalã, din Lipovãt, a nãscut un copil care a murit dupã câteva ore. Desi s-a aflat la a sasea nastere, femeia a cooperat foarte greu cu medicii în timpul nasterii. Surse din cadrul spitalului ne-au spus cã cele întâmplate în sala de nasteri l-a marcat vizibil pe medicul curant al pacientei, acesta nemaitrãind o asemenea experientã pânã acum. Atât cadrele medicale vasluiene cât si cele de pe Terapie Intensivã Neonatalã, care au fost chemate de la Iasi, au depus eforturi supraomenesti pentru a salva viata nou-nãscutului, însã fãrã un rezultat pozitiv. Pe fir a intrat si Politia, care face cercetãri pentru moarte suspectã.

Este cunoscut faptul cã majoritatea femeilor supraponderale dau nastere unor copii cu o greutate corporalã mai mare. Statistica a fost confirmatã si la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, când în sala de nasteri a intrat o femeie în vârstã de 37 de ani, dim comuna Lipovãt. Aceasta cântãrea aproximativ 150 de kilograme, ceea ce a îngreunat din start munca medicilor vasluieni. În plus, în timpul contractiilor, pacienta a rãmas întepenitã, iar asta a fãcut misiunea cadrelor medicale aproape imposibilã. De altfel, voci din cadrul spitalului spun cã medicul care a ajutat-o pe femeie sã nascã se aflã si acum în stare de soc. Imediat dupã ce nou-nãscutul a fost scos din pântecele mamei, doctorii au început sã-l resusciteze. În plus, a fost solicitat si sprijinul cadrelor de pe Terapia Intensivã Neonatalã de la Iasi. În ciuda tuturor eforturilor, viata copilului nu a mai putut fi salvatã. “Confirm incidentul care a avut loc vineri seara. O pacientã în vârstã de 37 de ani, din mediul rural, supraponderalã, aflatã la a sasea nastere, a fãcut complicatii si din pãcate copilul a decedat la câteva ore dupã nastere. Nou-nãscutul a venit pe lume cu un scor Apgar de 1, si cu toate eforturile de resuscitare ale medicilor, inclusiv a celor de la Terapie Intensivã Mobilã Iasi, nu s-a mai putut face nimic pentru el. În acest moment existã o anchetã în derulare atât din partea Politiei cât si din partea noastrã si vom vedea rezultatele. Eu consider cã tot ce s-a putut face în acest caz, omeneste posibil, s-a fãcut” a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui

Cercetãri pentru moarte suspectã

Potrivit reprezentantilor IPJ Vaslui, în cauzã se efectueazã cercetãri pentru moarte suspectã, urmând ca rezultatul necropsiei sã stabileascã din ce cauzã a decedat nou-nãscutul. “A fost deschis dosar pentru ucidere din culpã. Se fac cercetãri, iar în functie de rezultatele care vor veni de la necropsie, se va stabili si cauza decesului” a declarat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.