spot_imgspot_img
spot_img
0.2 C
Vaslui
09-dec.-2023

Anda Bichinet, plânsã de întreaga comunitate! Politicianul, îngenunchiat de durere: „Eu nu am apucat sã-i spun sotiei mele, asa cum trebuie, cât de mult am iubit-o”

- Advertisement -
TRISTETE…Sute de oameni au venit sã o conducã pe Anda Bichinet pe ultimul drum. Rude, apropiati, localnici, oameni de afaceri, dar si politicieni au fost alãturi de familia greu încercatã.

CONDOLEANTE… Au fost lacrimi si durere, luni, pe strãzile din Negresti, unde sute de persoane din toate colturile judetului, dar si din tarã au condus-o pe ultimul drum pe Anda Bichinet, sotia fostului presedinte al Consiliului Judetean, Corneliu Bichinet. Acesta i-a avut alãturi pe membrii familiei, fosti si actuali lideri politici, dar si foarte multi oameni de afaceri. La ora 10:00, cu douã ore înainte ca soborul de preoti sã ajungã la locuinta fostului parlamentar, strada pe care acesta are domiciliul era deja blocatã. Mai multe echipaje de politie dirijau cu atentie circulatia, în timp ce persoane apropiate familiei Bichinet completau, cu fiecare coroanã depusã, marea de flori din fata casei. Nu mai este niciun secret cã Anda Bichinet a fost o persoanã foarte iubitã nu doar de negresteni, ci de toti cei care au avut prilejul sã o cunoascã, iar toti cei care s-au bucurat din partea ei de un sfat util, de o vorbã bunã sau de mãcar un zâmbet, au tinut sã facã parte din cortegiul funerar, care din cauza strãdutelor înguste pãrea cã nu se mai terminã. Pentru comunitatea localã, Anda Bichinet a fost o valoare care a stiut sã punã în luminã frumosul din fiecare om. La fel s-a comportat si în sânul familiei, unde a fost factorul de echilibru si liantul care i-a tinut uniti pe toti, asa cum, printre lacrimi, a recunoscut si Corneliu Bichinet. Înainte de a se despãrti definitiv de sotia lui, acesta i-a sfãtuit pe toti cei care sunt cãsãtoriti sã-si împãrtãseascã mai des sentimentele pe care le au fatã de persoana iubitã. „Eu nu am apucat sã-i spun sotiei mele, asa cum trebuie, cât de mult am iubit-o”, a marturisit fostul parlamentar înainte de a se despãrti definitiv de mama copiilor sãi.

Slujba de înmormântare a Andei Bichinet, directoarea Bibliotecii orãsanesti  „Constantin Macarovici” din Negresti, a început la ora 12:00, asa cum era programat, când un sobor format din patru preoti a sosit la locuinta acesteia. Alãturi de familia Bichinet au fost peste 400 de negresteni si foarte multi politicieni cunoscuti din judet: Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, însotit de fostul vicepresedinte al CJ, Vasile Mariciuc, si de actualul consilier local Alexandru Barbu, Ciprian Trifan, vicepresedintele CJ Vaslui, Ion Manole, fost presedinte al CJ Vaslui, Vasile Voicu, fost primar al orasului Negresti, Lucian Onciu, director al Centrului Cultural al CJ Vaslui, Petru Movilã, presedintele PMP Iasi, Ion Ciupilan, primarul municipiului Husi, Constantin Constantinescu, fost primar al municipiului Bârladul, foarte multi oameni de afaceri si multi colegi de la fostul Partid Democrat (PD), primarul comunei Fãlciu Neculai Moraru, parlamentarul Eduard Popica, fiul presedintelui CJ Vaslui Tudor Buzatu, secretar de stat în Secretariatul Guvernului României, primarul comunei Pãdureni, Temistocle Diaconu.

Corneliu Bichinet: „i-am multumit cã m-a acceptat asa cum sunt eu, cu toate pãcatele pe care le am”

Corneliu Bichinet, vizibil afectat de drama prin care familia sa trece, a gãsit puterea de o descrie în câteva cuvinte pe cea cu care a împãrtit bune si rele în ultimii 30 ani: „Sotia mea a fost un om tare bun, datoritã ei casa noastrã a fost deschisã pentru toti, întotodeauna. Ne-au trecut pragul si maghiari si africani si tigani si români, iar ei i-am multumit cã m-a acceptat asa cum sunt eu, cu toate pãcatele pe care le am. Regret enorm pentru cã în familia mea nu trebuia sã se întâmple o astfel de nenorocire, acum, când se asezaserã toate: copiii au crescut, urmau sã îsi întemeieze familii. Dacã pot sã spun ceva oamenilor din aceastã tarã care sunt cãsãtoriti, eu nu am apucat sã-i spun sotiei mele, asa cum trebuie, cât de mult am iubit-o”, a transmis Corneliu Bichinet. Fiul sãu, Corneliu Jr, a spus cã o va tine minte mereu ca pe o femeie veselã, iubitoare, care a fost stâlpul familiei: „Mama mea a fost cea mai veselã si iubitoare femeie din lumea asta. Ea a fost stâlpul familiei noastre, ea ne-a hrãnit, ea ne-a îngrijit când am fost bolnavi, ea ne-a împãcat când am fost certati si ea ne-a iubit cel mai mult. Noi o vom tine minte toatã viata ca pe o femeie veselã, iubitoare, care avea grijã de noi si care va rãmâne mereu tânãrã în imaginea noastrã. Dacã Dumnezeu va avea grijã de ea mãcar cât a avut ea grijã de noi, eu sunt multumit”, a spus Corneliu Jr.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Un om cu suflet bun si curat.
    Care a pus tot timpul ei pentru a face bine in jur si fara nimic in schimb .
    Viata e nedreapta si ne suprima intr -o secunda lumina din viata noasta.
    Sincere condoléance

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.