spot_imgspot_img
spot_img
2 C
Vaslui
09-dec.-2023

Andreea are nevoie de un miracol și de oameni cu suflet mare!

- Advertisement -

POVESTE DUREROASĂ… Andreea s-a născut la Tivoli în Italia. A fost o naștere prematură, la 8 luni, prin cezariană, ca urmare a unor agresiuni fizice suferite de mamă din partea partenerului de viață. Povestea Andreei începe astfel cu o luptă dureroasă. Medicii au avut inițial un diagnostic sumbru pentru micuța luptătoare: hipotonie cerebrală, anticipând că nu va putea să-și țină capul și nici să meargă. Mama ei nu a acceptat însă niciodată diagnosticul și a făcut tot posibilul pentru a-i oferi copilului ei șansa la o viață normală. O măicuță catolică dintr-un spital din Italia a ghidat-o către un neurochirurg și, astfel, a început o serie de investigații medicale intense și terapii. În sprijinul micuței luptătoare, Asociația Salvează o inimă a deschis o campanie de strângere de fonduri. Și noi putem să o ajutăm pe micuța care acum are locuința într-un sat aproape de Bârlad!

Pentru că viața alături de tatăl biologic al Andreei se transformase într-un coșmar, mama a decis să se mute în România. „Cu multă muncă și devotament, am ajutat-o să învețe să își miște corpul și să descopere lumea din jurul ei. A învățat să își țină capul, să meargă și să vorbească, surprinzător, chiar și în engleză, deși nu vorbea nici româna, nici italiana. A fost o copilărie presărată cu controale medicale lunare și tratamente, dar și cu multă iubire și încurajare din partea mea”, mărturisește mama Andreei. După separarea de tatăl Andreei, mama s-a întors acasă, într-un sat la câțiva zeci de kilometri de Bârlad! „Am hotărât să mă întorc la părinții mei, nemaiputând suporta scandalurile, bătăile și frica de el. De mai bine de 6 ani nu și-a mai văzut copilul, ba chiar a renunțat la el la tribunal, printr-un bilet semnat de mână. Andreea a fost și este mereu în centrul atenției pentru mine. Când m-am recăsătorit, am luat în calcul comportamentul tatălui vitreg față de ea. A urmat o perioadă de ajustare și adaptare pentru noi toți, însă copilul meu a avut parte de sprijin și iubire necondiționată din partea noii noastre familii’’, adaugă mama ei, cu emoție în glas.

Boala s-a agravat!

Recent, însă, Andreea a fost diagnosticată cu scolioză toracală malformativă care se agravează rapid. În ciuda incertitudinilor și a durerilor crescânde, există speranță. O intervenție chirurgicală inovatoare, cunoscută sub numele de Gruwing Rod cu clipsuri, îi poate oferi Andreei șansa la o viață mai bună, dar drumul spre operație este plin de obstacole financiare. „Călătoria noastră nu a fost ușoară, iar acum suntem în fața unui moment crucial. Andreea are nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a-i asigura un viitor fără durere și limitări fizice. Cu toate acestea, costurile sunt foarte ridicate, peste 28.000 de euro, iar acest lucru ne aduce o mare îngrijorare și disperare”, spune Cristina, mama Andreei.

În sprijinul micuței luptătoare, Asociația Salvează o inimă a deschis o campanie de strângere de fonduri. „Există momente în care 2 euro pot cântări cât o lume întreagă. Imaginați-vă că acești bani, pe care i-ați putea cheltui pe un lucru trecător, pot ridica o povară mult prea mare pentru umerii fragili ai unei fetițe de numai nouă ani. Fiecare SMS trimis la 8832, cu numele <<ANDREEA>>, devine o punte peste abisul disperării, o punte către speranța de a-i reda Andreei libertatea de a alerga, de a se juca, de a trăi. Cu un simplu gest, fiecare poate deveni parte din miracolul care îi poate schimba destinul”, Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/andreea-musat/. Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”; CIF: 31015982.

Rugămintea organizației este ca donatorii să menționeze la detaliile plății din transferul bancar numele: ANDREEA MUȘAT.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.