-3.1 C
Vaslui
01-feb.-2023

Andreea Rãducan, gimnasta din Bârlad, care a uimit lumea, mereu alãturi de copiii din Bârlad!

- Advertisement -

PORTRETUL UNEI CAMPIOANE… Despre Andreea Rãducan, toatã tara si aproape toatã lumea stie! La Bârlad, locul sãu de nastere si unde a început povestea unei campioane mondiale si olimpice, toatã suflarea stie cine este si cum sare în ajutorul copiilor din oras si satele de prin împrejurimi. Nãscutã pe 30 septembrie, 1983, a început gimnastica artisticã la Clubul Sportiv Scolar din Bârlad sub îndrumarea antrenoarei Veronica Ionascu. În 1996, dupã ce a cucerit primele titluri de campioanã nationalã de junioare, a fost selectionatã în lotul national de junioare la Onesti. În 1999, la Campionatele Mondiale de la Tianjin din China, a contribuit la cucerirea celui de-al patrulea titlu mondial consecutiv de cãtre echipa României, performantã unicã pe plan international. S-a impus la sol unde a cucerit medalia de aur, iar la bârnã a obtinut argintul. La JO de la Sydney, din 2000, a contribuit la obtinerea medaliei de aur pe echipe si a obtinut argintul la sãrituri. În  2001, a cucerit trei medalii mondiale de aur (bârnã, sol, echipe) si douã de bronz (individual compus, sãrituri). Acum Andreea are doi copii minunati, este cãsãtoritã cu dragostea vietii ei, iar în suflet are un loc aparte pentru Bârlad, orasul unde revine an de an „acasã”! Si niciodatã nu revine fãrã a avea daruri multe pentru copiii orasului sau ai satelor din jurul Bârladului!

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului. I-a fost conferit Ordinul national „Serviciul Credincios”, în grad de comandor. În 2010, a publicat prima editie a cãrtii autobiografice “Reversul medaliei”, republicatã cu completãri si adãugiri în 2012. În 2017, a fost aleasã în functia de presedinte al Federatiei Române de Gimnasticã. Are diplomã de „Cetãtean de Onoare al Municipiului Bârlad”, iar Andreea Rãducan meritã cu prisosintã acest titlu onorific! An de an, fie de Paste, fie de Mos Nicolae sau la Sãrbãtoarea Nasterii lui Iisus, pe 25 decembrie, Andreea, însotitã de fratele sãu, Sorin si de zeci de sponsori, vine la copiii sãrmani cu daruri, mai ceva ca Mos Crãciun! Prin Asociatia umanitarã „Andreea Rãducan”, a fost acum câteva zile, la Bârlad, oaspetele de seamã al mai multor centre sociale din Bârlad. Fundatia „Andreea Rãducan” împreunã cu partenerii sãi a pregãtit numeroase cadouri pe care Andreea le-a oferit cu multã dragoste copiilor institutionalizati. Nu este pentru prima oarã când Andreea vine cu daruri la acesti copii, fiind deja o traditie sã-i viziteze în aceastã perioadã premergãtoare Nasterii Domnului.

Andreea Rãducan nu a uitat de Crãciun pe copiii din Bârlad, dar nici ei de ea!

Asociatia „Andreea Rãducan” a fost si anul trecut la Bârlad, unde a oferit daruri pentru Sãrbãtorile de iarnã, în parteneriat cu echipa „Fabricii de Daruri”, cu sustinerea Reserved si Tiriac Auto, parteneri oficiali ai Asociatiei “Andreea Rãducan”. Darurile de Mos Crãciun au fost oferite copiilor mai putin norocosi din centrele sociale din Bârlad, precum si câtorva zeci de familii sãrace, cu copii multi, prin comunele din jurul Bârladului. Asociatia „Andreea Rãducan” organizeazã si contribuie an de an la actiunile de sustinere si de ajutorare a copiilor din Bârlad, implicându-se în mod direct în asigurarea necesitãtilor acestora. “Nu uit niciodatã nici de copiii sãrmani din jurul Bârladului meu drag”, ne-a spus Andreea Rãducan. Campioana de suflet a bârlãdenilor a primit si ea un dar extraordinar, care i-a adus lacrimi în ochi: un tablou pictat de cunoscutul “pictor al copiilor”, artistul plastic Constantin Mardare! Andreea Rãducan, campioana mondialã si olimpicã la gimnasticã, însotitã de fratele ei, Sorin Rãducan, a fost “Mos Crãciun” pentru cei mai necãjiti copii, ajutatã de cîtiva sponsori din Bucuresti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.