spot_imgspot_img
2.2 C
Vaslui
21-feb.-2024

Andrei munceste cu ziua pentru a-si ajuta mama cãzutã la pat. Cei doi trãiesc într-o sãrãcie lucie, fãrã apã si luminã | FOTO

- Advertisement -

AJUTOR …„Douã suflete care trãiesc la limita subzistentei în Bârlad, îsi doresc mãcar o pâine! Casa se dãrâmã pe ei, mama este paralizatã, iar unicul bãiat este depãsit de situatie! Au nevoie de oameni cu suflet si de autoritãti” este mesajul trimis la redactia noastrã de cãtre Asociatia „Nãscutã Înger” din Piatra Neamt. Femeia, Maria Gheltu, are 55 de ani, este paralizatã de acum un an si depinde de pampersi. Nu are nicio pensie si nici ajutor social. Nu a ajuns la niciun medic, neavând asigurare medicalã! Bãiatul ei are 26 de ani, lucreazã cu ziua unde poate si îsi ajutã mama paralizatã. Stau în Podeni, la mila oamenilor cu suflet mare, iar mâncare primesc când si când din mila vecinilor ! „Facem un apel la cei care îi pot ajuta, dar mai ales la autoritãtile locale, la Directia de Asistentã Socialã din Bârlad, sã ajute cu tot ce pot ca familia Geltu sã poatã avea mãcar ajutor medical, cãldurã si luminã”, spune Carmen Suciu, membru fondator al Asociatei „Nãscutã Înger”.

Spiritul civic îsi spune cuvântul încã o datã la Bârlad! O învãtãtoare din localitate, impresionatã de acest caz, ireal pentru anul 2023, a rugat sã ajutãm si sã facem cunoscut acest cumplit caz. Asociatia „Nãscutã Înger” din Piatra Neamt, condusã de un membru fondator bârlãdean, Carmen Suciu, a luat legãtura cu voluntarii Cristina Bonciu, cu Ziarul „Vremea Nouã” si cu politistul de frontierã Andrei Petrilã. Împreunã s-au deplasat la fata locului, unde au gãsit doi oameni ce trãiesc în cea mai cruntã sãrãcie vãzutã pânã acum. O asa-zisã locuintã care în orice moment se poate prãbusi,f ãrã curent electric de 12 ani, fãrã apã, fãrã venituri, precum si o mamã de 55 de ani care este imobilizatã la pat! Fiul sãu de 26 de ani munceste cu ziua oriunde gãseste pentru a putea avea mãcar un cartof si o pâine ca sã-i le ofere mamei sale bolnave. Nu au medic de familie, nu au niciun ajutor de nicãieri. „Vã rog, dragi oameni cu suflet mare, sã ne mobilizãm si sã le dãm o mânã de ajutor. În primã fazã, noi, cei din Asociatia <<Nãscutã Înger>> vom sesiza autoritãtile, vom face o programare la un medic neurolog. Au nevoie de lemne,de pampersi mãrimea L, de alimente si produse de igienã. Sunt oameni care au ajuns la capãtul puterilor si strigã cu disperare la noi,societatea, sã nu-i lãsãm sã moarã înghetati si flãmânzi! Pânã vom gãsi o solutie, poate reusim mãcar sã le oferim un minim necesar de lemne, alimente si pampersi!”, a scris cãtre ziarul nostru si pentru societatea civilã din Bârlad, Carmen Suciu, bârlãdeanca numitã „Îngerul celor sãrmani”, din cadrul Asociatiei „Nãscutã înger”.

Casa stã sã se prãbuseascã! Îi putem ajuta?

Casa în care stau Maria Gheltu si fiul ei aproape se prãbuseste! Nu au decât un venit nesigur, din ceea ce poate munci tânãrul de 26 de ani, cu ziua, dupã cum am scris. Nu au luminã de peste 12 ani! Au nevoie de materiale de constructie, pentru cã bãiatul stie sã construiascã. Cu ajutorul Asociatiei si a politistului de frontierã Andrei Petrilã, se poate reusi ridicarea unei camere , unde sã poatã locui cei doi, mamã si fiu. Cei care doresc sã ajute pot  sã o contacteze pe Carmen Suciu, membru fondator al Asociatiei „Nãscutã Înger”. De altfel, bârlãdeanca Carmen Suciu a si trimis o solicitare la Directia de Asistentã Socialã Bârlad, care va ajunge astãzi, 6 februarie, prin care aduce cazul la cunostinta celor din administrarea DAS si solicitã o colaborare pentru ca Maria Gheltu si fiul ei sã beneficieze de tot ce este legal pentru supravietuire. „Asociatia <<Nãscutã Înger>> Piatra Neamt, reprezentatã de asistent social Carmen Suciu, vã aducem la cunostintã un caz al unor locuitori din municipiul Bârlad care trãiesc în conditii extreme de sãrãcie. Din verificãrile fãcute de voluntarii Andrei Petrila si Cristina Bonciu la fata locului, situatia lor este criticã, mama fiind imobilizatã la pat având, din câte afirmã ei, paralizie. Fiul ei, de 26 de ani, este fãrã loc de muncã, munceste cu ziua ca sã poatã pune barem o pâine pe masã. Nu au curent electric, apã curentã si niciun venit constant. Vã solicitãm o anchetã socialã pentru cã ne dorim sã ne sustineti cu solutionarea favorabilã a acestui caz. În primã fazã vom face o programare la un medic pentru a vedea starea de sãnãtate a doamnei Gheltu Maria, îi vom sustine cu alimente si pampersi. Au nevoie de lemne si de construirea unei camere.Cred cã, împreunã, putem reusi sã scoatem acesti oameni din impas. Multumimi de colaborare”, a scris Carmen Suciu pentru conducerea DAS Bârlad si pentru cei din localitate care au posibilitatea sã doneze materiale de constructie, precum si asigurarea celor necesare pentru a mobila o camerã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.