-5.3 C
Vaslui
07-feb.-2023

Andrei Rusu a pierdut lupta pentru viață după ce organele interne i-au cedat, rând pe rând

- Advertisement -

A DOUA TRAGEDIE… Incendiul de la Focșeasca de la începutul acestei luni a luat, miercuri dimineața, încă o viață. Este vorba despre Andrei Rusu, tânărul care a intrat în casa incendiată pentru a-și scoate copiii din flăcări. Bărbatul a decedat după ce organele i-au cedat rând pe rând, ca urmare a circulației deficitare a sângelui.  La sfârșitul săptămânii trecute, în noaptea de duminică spre luni, acesta a făcut și o pneumonie, motiv pentru care medicii au decis să-l intubeze din nou. În stare gravă, Andrei s-a luptat pentru viața lui până miercuri dimineața, la ora 9:30, când cadrele medicale au fost nevoite să declare decesul. Trupul neînsuflețit al lui Andrei va fi adus acasă săptămâna viitoare pentru a fi înmormântat lângă fetița lui, decedată de asemenea în urma incendiului care a îngrozit o întreagă comunitate.

Vestea că Andrei Rusu a murit a șocat toată comuna Tăcuta, mai ales că în ultima perioadă, veștile care veneau de la clinica din Offenbach, unde acesta fusese transferat, erau din ce în ce mai bune. La câteva zile după transferul în Germania, tânărul dădea semne că își revine. Temperatura îi scăzuse, corpul răspundea la tratament, iar medicii au decis să îl deconeceteze de la aparate. Starea de sănătate i s-a agravat brusc zilele trecute, din cauza circulației tot mai deficitară a sângelui. Rând pe rând, organele i-au cedat, iar în noaptea de duminică spre luni, medicii au fost nevoiți să-l intubeze din nou. Pe lângă aceste complicații, Andrei Rusu a contractat și o pneumonie, care practic nu i-a mai dat nicio șansă la viață. Miercuri dimineața, medicii germani au declarat decesul bărbatului din Focșeasca, trupul acestuia urmând a fi adus în țară la mijlocul săptămânii viitoare. „Am fost informați că a murit pentru că nu i-a mai circulat sângele în corp. A fost băgat, de urgență, în sala de operație, apoi a intrat în șoc septic. Nu ne-am așteptat la o asemenea veste, mai ales că de două săptămâni reușea să respire singur, fusese detubat. Au cedat organele rând pe rând. A început cu rinichii, apoi ficatul, luni a făcut și pneumonie. A fost intubat din nou, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Am vorbit la consulat și la o firmă de pompe funebre, îl vom aduce în țară săptămâna viitoare. Am încercat să îl aducem mai repede, dar nu se poate, sunt anumite proceduri care trebuie îndeplinite. Domnul de la consulat mi-a spus că miercuri sau joi va ajunge în țară” ne-a declarat o rudă a lui Andrei Rusu.

“Acum e lângă prințesa lui”

Așa cum s-a mobilizat exemplar atunci când casa a ars, comunitatea din Focșeasca este și acum alături familia Rusu, atât de greu încercată. Prietenii, vecinii și ceilalți oameni din sat strâng, zilele acestea, bani pentru a plăti cheltuielile cu aducerea trupului neînsuflețit al lui Andrei în țară.  “Acum e lângă prințesa lui, Anastasia, în ceruri, însă trebuie adus în România pentru a fi dus pe ultimul drum, familia suportând cheltuielile de transport și înmormântare. Vă rugăm să îi ajutați cu cât poate fiecare să-l aducem acasă pe Andrei, pentru a putea fi înmormântat lângă fetița lui. Drum lin către ceruri, om minunat! Multă putere familiei și celor apropiați”, a scris o cunoștință a bărbatului. “Dumnezeu să te ierte, nepotu meu drag. Mi-ai fost foarte drag și te iubeam enorm. Te vom iubi toată viața. Ai plecat prea devreme de lângă noi. Ai lăsat o durere imensă în urma ta, te-ai dus lângă Ana, poate ea te-a chemat la ea. Of, Doamne cu ce oare ai greșit de te-a pedepsit așa aspru?”, a scris o altă rudă a lui Andrei, pe Facebook.

Incendiul care a luat două vieți

Reamintim că la începutul acestei luni, o locuință din satul Focșeasca a luat foc, după ce jarul din sobă a căzut pe linoleum. În casă se aflau trei copii, o fetiță de trei ani și doi băieței de 6, respectiv 10 ani. Când au văzut flăcările, părinții micuților au alarmat vecinii, apoi tatăl a intrat înăuntru, reușind să-și salveze copiii. Al treilea micuț a fost salvat de un vecin. După ce a scos copiii din flăcări, Andrei Rusu i-a urcat într-o mașină și au pornit spre Centrul de Permanență din Codăești. Aici, pacienții au fost preluați de ambulanțele SAJ și ISU și transportați la Spitalul Județean Vaslui. Starea de sănătate a bărbatului s-a agravat din ce în ce mai tare, medicii vasluieni fiind nevoiți să-l intubeze și să-l conecteze la aparate. Timp de patru zile, de vineri până luni, acesta a stat internat în secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Vaslui. Medicii ieșeni i-au găsit un loc la Spitalul “Sfântul Spiridon”, însă cum acest caz a depășit și posibilitățile terapeutice ale unității din Iași, s-a decis ca Andrei Rusu să fie transferat, la clinica de mari arși din  Offenbach ,Germania. Din nefericire, fetița lui Andrei a decedat imediat după incendiu, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Ceilalți doi băieței au fost internați la Spitalul “Sf. Maria” din Iași, unde medicii au făcut adevărate minuni și le-au salvat viețile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.