-10.5 C
Vaslui
09-feb.-2023

Angajări în armată, în județul Vaslui! Iată câte posturi sunt disponibile!

- Advertisement -

OFERTĂ… Se fac angajări în Armată în Vaslui dar și în alte județe din țară. Ministerul Apărării Naționale a anunțat că au început procedurile de înscriere. Sunt peste 1000 de locuri disponibile la nivel național și candidatul poate aplica pentru oricare dintre acestea.  Dintre aceste posturi pentru soldați/gradați profesional, 26 sunt destinate Vasluiului. Cei interesați trebuie să știe că viza de flotant nu este luată în considerare de autoritățile române.

Potrivit comunicatului emis de către Ministerul Apărării Naționale, posturile vizate sunt cele de soldat profesionist, iar pentru a se înscrie, candidații trebuie să aibă un comportament curajos și să fie disciplinați. În total ministerul a scos la concurs peste 1000 de locuri în toată țara. La nivel de Vaslui sunt scoase 26 astfel de posturi. Cele mai multe locuri disponibile sunt în municipiul București – 193 de poziții. „Soldat/gradat profesionist – o profesie care impune respect. Ești curajos, disciplinat, tenace și ambițios? Te așteaptă 1.049 de locuri în 33 de județe și în București: Alba – 20; Argeș – 15; Bacău – 50; Brașov – 24; Buzău – 16; Brăila – 6; București – 193; Bistrița-Năsăud – 2; Călărași – 12; Cluj – 23; Constanța – 200; Covasna – 15; Dâmbovița – 16; Dolj – 45; Giurgiu – 15; Galați – 7; Hunedoara – 17; Harghita – 6; Ilfov – 98; Iași – 13; Ialomița – 9; Maramureș – 34; Mureș – 19; Neamț – 5; Olt – 10; Prahova – 11; Sibiu – 23; Satu Mare – 1; Suceava – 2; Timiș – 10; Tulcea – 74; Vrancea – 31; Vâlcea – 1; Vaslui – 26” se arată în comunicatul MApN. Cei intresați mai trebuie să știe că un candidat poate aplica pentru orice post indiferent de județul de domiciliu. Totuși, candidatul se poate înscrie doar în județul în care acesta are documentele locative. Viză de flotant nu se ia în considerare, iar înscrierea candidaților nu se poate realiza online și poate fi făcută în perioada 2 mai – 17 iunie în anul curent.

Tinerii, tot mai atrași de cariera de militar

În ceea ce privește partea materială, remunerația pentru un soldat, aflați că salariul unui soldat pentru anul 2022 sau solda de funcție este de 2.500 de lei pe lună, conform legii. Ministrul Apărării Naționale spunea, în urmă cu câteva săptămâni, că a observat un interes crescut în rândul tinerilor români de a intra în Armată. Oficialii lucrează la un proiect de lege pentru cei care vor să facă stagiul militar voluntar. Potrivit datelor oficiale, România are 70.000 de militari activi, dar numai 60.000 în rezervă, cifră considerată total insuficientă pentru o capacitate robustă de răspuns militar în caz de criză.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.