spot_imgspot_img
5.4 C
Vaslui
27-feb.-2024

Angajările din sistemul public rămân blocate în 2011

- Advertisement -

Proiectul Legii bugetului de stat pe 2011 a fost adoptat de Guvern. Vestea proastă e că angajările din sistemul public rămân în continuare blocate. Asta înseamnă că, la şapte posturi eliberate va fi angajat un singur funcţionar public.

Ministrul Finanţelor a subliniat că în 2011 va fi menţinută, prin ordonanţă de urgenţă, constrângerea privind angajările în sectorul bugetar. „Bugetul pe 2011 se bazează pe reducerea cheltuielilor curente, a cheltuielilor de personal, cu asistenţa socială, a cheltuielilor cu bunurile şi serviciile, cu subvenţiile şi o creştere a cheltuielilor cu investiţiilor”, a menţionat Gheorghe Ialomiţianu.

Potrivit ministrului Finanţelor, aceste investiţii ar trebui să aducă o gură de aer pe piaţa locurilor de muncă. „Guvernul se bazează în 2011 pe o creştere a numărului locurilor de muncă, deşi nu este o creştere mare. Vor fi cu 23.000 de locuri de muncă mai multe în economie”, a mai declarat Ialomiţianu.

Ministrul Ialomiţianu a precizat că bugetul asigurărilor sociale şi cel de şomaj rămân în continuare nesustenabile. „Bugetul asigurărilor sociale va necesita un transfer de la bugetul de stat de 13,9 miliarde de lei, iar pentru şomaj vom avea o subvenţie de peste 3 miliarde de lei.”

Proiectul bugetului de stat pe 2011 a fost aprobat de Parlament luni seară.

antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.