spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Angajată Transurb, dată afară pentru că încasa și salariu, și pensie!

- Advertisement -

DECIZIE… O angajată a societății de transport public local Transurb a fost dată afară după ce s-a constatat că femeia încasa și salariu, și pensie. Liderul de sindicat Samir Ioniță a sesizat Curtea de Conturi și, abia după ce s-a dispus un control de audit intern al primăriei, conducerea Transurb i-a desfăcut contractul. “Eu am transmis societății că nu e legal ca doamna Doroftei să cumuleze salariul cu pensia, dar nu m-a băgat nimeni în seamă. Când au fost întrebați de cei de la primărie dacă cunosc calitatea de pensionar a doamnei, au spus că nu, dar cunoșteau foarte bine situația, că doar au petrecut împreună ieșirea la pensie”, a explicat liderul de sindicat Samir Ioniță.

Nuța Doroftei a avut două contracte în cadrul societății Transurb, însă la unul dintre ele a renunțat când a ieșit la pensie. “La data începerii misiunii de audit, doamna Doroftei Nuța avea în vigoare, în relația cu angajatorul SC Transurb SA Vaslui, contractul individual de muncă cu timp parțial (40h/lună) nr. 348/21.08.2020 pentru funcția de manager sistem de transport (Notă: contractul individual de muncă nr. 307/01.10.2017 cu normă întreagă 8h/zi, 40h/săptămână), pentru funcția de impiegat auto a încetat anterior, începând cu data de 31.12.2022, prin demisie, conform Decizie nr. 4026/30.12.2022). La nivelul angajatorului nu este cunoscută calitatea de pensionar a doameni Doroftei Nuța, conform adresei primite din partea SC Transurb SA Vaslui, nr. 24-51901 din 27.02.2024. În acest context, Primăria Municipiului Vaslui a solicitat, prin adresa nr. 52952/29.02.2024, Casei Județene de Pensii să ne comunice dacă doamna Doroftei Nuța are calitatea de pensionar. Conform răspunsului primit, doamna Doroftei Nuța beneficiază de pensie pentru limita de vârstă din data de 06.04.2021, conform Deciziei nr. 133904/04.06.2021. Menționăm că obligativitatea caselor de pensii teritoriale de a comunica decizia de pensionare angajatorului a fost introdusă ulterior, din 8 aprilie 2022, prin Legea nr. 76/2022. În consecință, la finalizarea proiectului de raport de audit, recomandarea transmisă angajatorului SC Transurb SA Vaslui a fost următoarea: «(…) societatea va constata încetarea de drept a contractului individual de muncă existent al doamnei Doroftei Nuța, conform Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii, art. 56. Lit. c) și art. 49 alin (5) și va proceda în consecință»”, se arată într-un răspuns al echipei de audit intern.

Noua lege a pensiilor nu mai prevede posibilitatea de a cumula pensia cu salariul

Potrivit Legii nr. 53/2003, contractul individual de muncă existent încetează de drept “la data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare”. Noua lege a pensiilor nu mai prevede posibilitatea de a cumula pensia cu salariul. Noua reglementare cere celor care îndeplinesc condițiile de pensionare să opteze între primirea pensiei sau continuarea activității profesionale. Plafonul de vârstă a fost extins până la 70 de ani. “Persoanele asigurate în sistemul public de pensii, care îndeplinesc condițiile de înscriere la pensie, (…) pot opta între acordarea pensiei pentru limită de vârstă și continuarea activității, cu acordul anual al agajatorului, până la împlinirea vârstei de 70 ani”, se arată în Legea nr. 360/2023.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Toți polițiștii, jandarmii, securiștii, bine, aproape toți, sunt angajați …in loc sa lase tineretul să aibă și ei o bucată de pâine. Ar trebuie sa nu fie lăsați la pensie, daca le este așa draga munca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.