spot_img
18.5 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Angajații AJPIS Vaslui amenință cu greva generală și încetarea tuturor plăților

- Advertisement -
PROTEST…Salariații din cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecții Sociale Vaslui au organizat un protest spontan în data de 17 august, fără afectarea activității instituției.

NEMULȚUMIRI… Aproape toți angajați AJPIS Vaslui au protestat, miercuri, în fața instituției, supărați că guvernanții iau în calcul desființarea unității în care lucrează, cu intenția de a o comasa cu alte instituții sociale. Aceștia nu exclud organizarea de noi proteste, zilnic, iar dacă nu sunt găsite soluții viabile susțin că ar putea intra în grevă generală, încetând efectuarea tuturor plăților.

În fața instituției, angajații de la AJPIS Vaslui au ieșit cu pancarte prin care cer Guvernului, printre altele, măriri de salarii. Sindicaliștii au susținut că miercuri a fost un protest spontan, însă au atras atenția că în zilele următoare ar putea ajunge să blocheze activitatea instituțiilor și chiar să sisteze plățile către beneficiari. “În ultima perioadă, am fost defăimați în mass-media, prin generalizarea unor incidente produse în județul Ilfov (azilele groazei) la personalul tuturor Agențiilor Județene pentru Plăți și Inspecție Socială. Menționăm că nu suntem infractori și nu avem pârghii legale pentru închiderea/suspendarea activității unor centre (care nu ne aparțin). A urmat o campanie politică, a cărei scop a fost înlăturarea ministrului Muncii, a președintelui Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială și a cărei finalitate constă în desființarea acestei instituții (în orice mod s-ar spune – comasare, reorganizare). De altfel, nu este singurul moment în care s-a încercat desființarea noastră, ca instituție. Pentru evidențierea situațiilor din centrele destinate persoanelor vârstnice și cu încadrări în grad de handicap, menționăm că, în urma controlului a 5000 de astfel de locații, la nivel de țară, au fost închise 5 (și nu neapărat pe motive de abuzuri asupra batrânilor)”, au declarat angajații AJPIS Vaslui. Nu doar în județul nostru a avut loc acest tip de protest, el fiind inițiat în mai multe județe din țară. Angajații au dorit să atragă atenția asupra importanței instituției în care lucrează și s-au arătat revoltați de proiectul ordonanței de urgență ce vrea să desființeze instituții. Aceștia atrag atenția că, în zilele următoare, ar putea ajunge să blocheze activitatea instituției și să sisteze plățile către beneficiari. “La fel ca și colegii din țară, suntem nemulțumiți de numărul mic de posturi și de angajați din cadrul agențiilor teritoriale, având în vedere numărul mare de beneficii de asistență socială (de la 47 de beneficii de asistență socială, în anul 2019, la 86 de beneficii de asistență socială, în anul 2023, 39 dintre acestea fiind plătite fără programe informatice). Suntem nemultumiți de aplicarea discriminatorie a Legii unice de salarizare a personalului bugetar, care creează diferențe salariale mari între diferite categorii de bugetari și de defăimarea imaginii instituției noastre, în scopuri politice” au mai precizat reprezentanții AJPIS Vaslui. În județul Vaslui, în organigrama instituției sunt 34 de posturi, dar sunt ocupate 32.

Revendicările angajaților

Principalele revendicări ale angajaților AJPS Vaslui sunt: încetarea defăimării activității și existenței AJPIS-urilor în fața opiniei publice și furnizarea unei informări adecvate cu privire la toate activitățile instituțiilor subordonate Ministerului Muncii, “inclusiv distingerea între funcționarii autorităților publice locale și cei din administrația centrală și instituțiile deconcentrate”; alocarea resurselor materiale necesare pentru eficientizarea activităților și oferirea unor servicii de calitate persoanelor care apelează la instituțiile din Ministerul Muncii, inclusiv dezvoltarea unor programe informatice specifice și baze de date interconectate pentru implementarea digitalizării; asigurarea menținerii locurilor de muncă pentru angajații Ministerului Muncii și ocuparea posturilor vacante; respectarea principiului transparenței decizionale, prin transmiterea/afișarea proiectului noii legi de salarizare a personalului bugetar, pe site-ul Guvernului, la Transparență decizională către toți actorii implicați înainte de a se lua o decizie; salarizare echitabilă și unitară, asimilabilă și altor ministere.

Înființată la recomandarea Uniunii Europene

Agenția de Plăți (ANPS) s-a înființat la data de 1 ianuarie 2008 ca organ de specialitate cu personalitate juridică, cu scopul creării unui sistem unitar privind administrarea procesului de acordare a prestațiilor sociale în urma angajamentelor asumate în vederea integrării României în Uniunea Europeană (Legea nr. 47/2006 privind sistemul național de asistență socială) în cadrul strategiei Uniunii Europene, definită la Lisabona și la recomandarea Băncii Mondiale. Astfel, legea prevedea realizarea unei noi construcții instituționale, în scopul stabilirii unui mecanism unic de organizare a sistemului de asistență socială, a modalităților de finanțare, a tipurilor de prestații, a beneficiarilor și a nevoilor concrete ale acestora.

Tendința mondială la ora actuală este ca fondurile naționale (plățile diverselor tipuri de beneficii sociale), să fie controlate de către o agenție națională, fără a fi comasată sau să funcționeze în cadrul altor instituții.

De-a lungul timpului, Agenția și-a perfecționat modul de gestionare și plată al tuturor beneficiilor sociale, printr-o activitate dinamică continuă, inventivă și cu adaptare rapidă la evoluția tehnologiei și a digitalizării, activitate ce reprezinta peste 80% din totalul activităților actuale. La nivel național, Agenția de Plăți are în derulare mai multe proiecte europene, unul dintre acestea fiind crearea la nivelul ANPIS a unui call center național pentru sustenabilitatea căruia este nevoie de suplimentarea cu peste 70 de posturi contractuale, acest proiect fiind unul foarte util și eficient în relaționarea cu cei peste 15 milioane de beneficiari cărora li se adresează.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

25 COMENTARII

 1. Bibi, da tu de ce morții mă ții, nu îți spui numele adevărat😡😡😡vezi, de asta citesc vremea Noua, că am unde sa ți trag muie, fara prezervativ😡😡😡

 2. Daca nu ar exista agentia asistatii sociali ca noi ar muri de foame, nu ar mai primi ajutorul social, banii de caldura, alocatii pentru copii, suplimente si multe alte drepturi.
  Nu uitati ca multi dintre voi traiti din banii primiti de la agentie. mai ales cei care ati facut copii pentru alocatie, apoi stati ca vacile la plua si faceti cate o caruta de copii ca sa luati bani de la stat.
  Fara ajutorul statului prin aceasta agentie multi ati fi la cules capsuni cu …. in spania sau pe eternitatii la cimitir

 3. O mare greșeală din partea voastră ca ziar online este că dati dreptul oricui să scrie prostii fara că să știti cine este de fapt acesta persoana.De asta nu sunteți un ziar credibil.Alte ziare online fara un cont verificat,nu poți să scrii mesaje care incita la ura sau sunt obscene.

 4. PUTORILOR!!!
  De cand sistati voi, angajatii lui Peste, platile catre populatie?!?!
  E institutia voastra, a lu’ mata si tactu??
  Mars PUTORILOR la munca!!
  Ati facut bucile la cur cat China la cat jucati si stati pe Instagram la munca!!!

  • Știi ce înseamnă locator ba analfabetule? De unde știi că sunt putori? Singura putoare ești tu, mișcă tu la muncă că la ora la care comentai daca munceai nu aveai timp ba derbedeule cu berea în bot! Sau așa se lucrează la privat de ai timp de citit presa și să comentezi tocmai tu care nu muncești??!!

   • Hopa ! Da stai asa deja tu esti acasa bugetar împuțit ca vad ca comentez la ora 14 si un pic. Te-ai trezit dupa ce ai facut oleaca de nanita !? Ca doar vorba ceea esti bugetar ce draq! ai plecat de la serviciu de la ora 12 , căci chipurile ai muncit zilele din urma(ai plimbat o hârtie) nici pauza de masa nu ai luat ca sa pleci mai devreme Vineri

  • Ești prost grămadă tare.Cred că ai clase maxim cat au trenurile CFR-lui.De asta nici nu ești calificat că sa poți susține un concurs pentru un post la o instituție publică.

   • Bai rapanosule ! Sunt sute de oameni educați și cu f multă scoala care din cauza nepotismelor și a lipitorilor de afișe nu au loc in instituțiile publice , pt ca acestea au devenit srl uri de partid . De aia srl țara și-a cam ratat obiectivele ! In pandemie a luat de la imm uri și v-a durut in fund ca aia nu mai știau cum sa își susțină bussinesul , in schinb bugetarii plătiți din banii noștri au tăiat frunze la câini !! Pe salarii nesimțite ! Pe beneficii nesimțite ! Așa ca neamuri proaste ca tine , ne duc țara in faliment ca la concurs ori ai supt-o bine .. ori ai luat-o in cur .. ori ai lins ouăle conducătorilor iubiți … iar acum zici ca ai dat examen ! Ai dat pe dracu sa te ia .. ca îți miroase a NUE de aici ! Da tre sa intrați in faliment si sa va zboare pe toți .. sa vedeți cum se trăiește viața adevarata !

    Cât despre subiect . Nu era nevoie de o agenție pt un județ . Era suficient un departament pentru întreaga țara . Era mai eficient . Cu controale tematice in teritoriu . Așa ca la munca !!! Nu la întins mâna !

 5. Oamenii maturi isi dau demisia can sunt nedreptatiti nu se plang ca niste copii . Angajatii de la privat nu posibilitatea sa se smiorcaie ca astia de la stat . Noi can iesim in strada sa protestam ca toti pilosii ocupa posturi la STAT ?

  • Serios gigicule??? Cât ai judecat așa cu maturitatea asta a ta de ai dat omenirii o așa inepție???? Numai prostii ca tine fug de probleme in loc sa lupte, oamenii să își dea demisia că fug pe străzi câinii cu colacii in coada… Vârsta ta mentală este departe de definiția maturitatii stimabile!

   • Mai XXL sugator de pula angajat dupa ce ai pupat Nustiu ce gaoaza , înseamnă ca ai aceeiasi părere si de cei care au plecat din tara. Și-au bagat pula in gura voastră si sau dus in lume sa nu mai audă de voi toti frecangii cu facultăți numai gen Spiruuuuu Haret

    • Gelu cred că tu ai pupat găoaze multe și numai la asta te gândești.In rest ce să îți urez fa cimentul mai tare că sa reziste casele la care lucrezi.

     • Mai cacat cu ochi ! Mai bibigudiu tre sa te mai naști ofta ca sa imi ajungi macar la glezne!
      Te-ai ofensat ! Ai facultate la Spiru!
      Ai pupat in cur un șef , ca sa ajungi un șef mai mic!
      Futuvan gura de bugetari din toate primăriile, consiliile, agențiile curului si care va mai știți cu musca pe căciula!

 6. Hai putorilor la urlat , stuchit , înjurat că stăpănii de la PÎSÎDÎ , PĂNĂLÎ nu vă aud. Mereți la Costinești aveți vouchere spargeți sorică cu bericioaică la butoi cănd vă înherbăntați o bătaie cu jandarmii una alta știți voi cum stă trebușoara.

 7. Au dreptate acesti functionari ! Datorita legilor idioate , sunt ingropati de hartii si de birocratie . Ei fac toate platile de prestatii sociale : indemnizatii alocatii, suplimente, ajutoare … etc , iar cand lucrezi cu banii , oricand poti gresi . Ei nu gresesc si rezolva problemele oamenilor de ani de zile . De ce nu schimba legiuitorul si Guvernul legile pentru o mai buna functionalitate? , de ce nu desfiinteaza birocratia si plimbatul hartiilor cerute de lege ?, de ce nu digitalizeaza activitatea pentru ca se lucreaza cu echipamente de 20 ani vechime ??????????????????? Impotenta guvernului este pusa pe seama unor functionari care trudesc zilnic .

 8. La AJPIS sunt citiva omuleti de ce nu vedeti la CJ, DGASPC, Primaria Vaslui, acolo unde sunt o gramada de functionarasi care nu fac nimic si iau o gramada de bani.

  • cativa omuleti, vreo 2, care dau avize si sufera un judet intreg ,numai pe cei de la protoierie ii invata sa faca hartii cu dreapta cu stanga sa iasa bine,batranii sunt buni de jumulit ,nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.