Angajatorii, amendaţi cu 3.000 de lei dacă nu ştiu câte ore muncesc salariaţii acasă

În contextul pandemiei de Covid-19 din ce în ce mai mulţi angajaţi au părăsit biroul şi au început să lucreze de acasă, angajatorilor fiindu-le greu, în anumite situaţii, să contorizeze orele lucrate de aceştia.

Astfel, Creasoft, companie românească de IT, a adus, în premieră, pe piaţă o soluţie software de monitorizare a activitatii angajaţilor care muncesc de acasă.

“Implementarea de către clienţii noştri a sistemului de pontaj pentru evidenţa timpului de muncă de acasă ne-a arătat că productivitatea salariaţilor, sau mai bine zis a telesalariaţilor, a crescut cu până la 25%. Cred că angajaţii încep să înţeleagă că pentru a-şi păstra job-urile, companiile la care lucrează trebuie să existe – şi asta implică muncă şi asumare din partea tuturor”, declară Adrian Dinu, CEO Creasoft.

Dacă munca la birou presupunea aproximativ 50% timp petrecut în faţa PC-ului, acum, de acasă, vorbim de 75% din orele de program, la laptop sau calculator, aşa cum arată timpul de lucru înregistrat de aplicaţia de monitorizare, restul fiind convorbirile telefonice necesare pentru job.

Angajatorii sunt obligaţi de lege să facă pontajul celor care lucrează de acasă, altfel plătesc amenzi de până la 3000 de lei. Unul dintre antreprenorii care a folosit soluţia Creasoft, Adrian Baciu, spune că această aplicaţie este foarte utilă şi nu e deloc invazivă pentru angajaţi.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ