spot_imgspot_img
spot_img
-1.2 C
Vaslui
08-dec.-2023

Angajatorii spun pas tîrgului de job-uri

- Advertisement -

Din 112 firme contactate doar 12 au confirmat participarea • sînt oferite 62 de slujbe din care numai 6 pentru licentiati • peste 1.500 de absolveti au intrat vara asta în somaj •
Angajatorii nemteni nu prea se înghesuie să atragă tinerii absolventi. Pentru tîrgul locurilor de muncă destinat acestei categorii, Agentia Judeteană pentru Ocuparea Fortei de Muncă a contactat deja 112 de patroni din tot judetul. Din acestia numai 12 au confirmat participarea, 10 din Piatra Neamt si cîte unul din Roman si Tîrgu Neamt. Acestia au scos la mezat un număr total de 62 de slujbe (54 la Piatra, 3 la Roman si 5 la Tîrg), din care numai sase sînt pentru personal cu studii superioare, restul fiind pentru cei cu studii medii. „Aceasta este prima monitorizare preliminară, dar din experienta actiunilor anterioare, angajatorii manifestă un interes mai mare de a participa în ultima săptămînă dinaintea bursei. Ca si pondere locuri de muncă/ramură de activitate oferite pînă la aceasta dată, sînt 20 de posturi pentru vînzător, 10 pentru confectioner tricotaje, si sase pentru personal cu studii superioare“, a declarat Camelia Cârligeanu, consilier superior în cadrul AJOFM Neamt. În general piata muncii nu este pregătită să-i absoarbă pe tinerii absolventi ai diverselor forme de învătămînt. Locurile de muncă vacante publicate săptămînal sînt destul de putine si în general patronii caută necalificati, ori în cel mai bun caz calificati pentru ocupatii care nu prea au căutare, iar ofertele pentru licentiati sînt extrem de putine. Tinerii din categoria mentionată sînt considerati defavorizati pe piata muncii, deoarece angajatorii îi cam ocolesc pe cei fără nici un fel de vechime în muncă. Tîrgul de job-uri, de pe 24 septembrie 2010 va avea loc simultan în Piatra Neamt, Tîrgu Neamt si Roman. Evenimentul de anul trecut a avut loc pe 25 septembrie si a adus la un loc mai multi tineri interesati de găsirea unei slujbe decît patroni dispusi să angajeze. Din cei 139 de angajatori chemati la bursă au răspuns numai 40. Acestia au scos la mezat un număr de 238 de locuri de muncă. S-au prezentat 386 de persoane din care 346 erau absolventi. La final, 18 participanti, din care 7 cu studii superioare, au obtinut un contract de muncă, iar 108 au fost selectati în vederea angajării.
La sfîrsitul lunii august 2010, în evidenta AJOFM Neamt erau înregistrati în căutarea unui loc de muncă un număr de 1.531 absoventi din promotia 2010. Dintre cei care din această lună vor beneficia de ajutor de somaj 382 au terminat scoli de arte si meserii, 786 au finalizat liceul sau scoli postliceale. Alti 363 de tineri care vor beneficia de sprijinul financiar de la stat au terminat studii superioare. Cu totii ar trebui să fie prezenti la tîrgul de job-uri.
monitorulneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.