spot_imgspot_img
14.8 C
Vaslui
12-apr.-2024

Angajatorii vasluieni nu se învață minte: încă opt prinși cu munca la negru și amendați cu 16.000 de lei

- Advertisement -
AMENZI… În doar o lună, inspectorii de muncă au dat amenzi de sute de mii de lei angajatorilor prinși pe picior greșit

CONTROALE… În fiecare lună, inspectorii de muncă vasluieni verifică respectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă sau a securtității și sănătății în muncă. Chiar dacă amenzile pentru munca nedeclarată sunt dintre cele mai mari, unii angajatori preferă munca la negru în speranța că nu vor și prinși. Numai luna trecută, au fost aplicate amenzi în valoare de 160.000 de lei. De asemenea, inspectorii de muncă au participat, alături de alte instituții din județ, la campania de control a centrelor rezidențiale pentru bătrâni. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 3.000 de lei.

Inspectorii de muncă au desfășurat, în luna iulie, activități specifice urmărind respectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și a securității și sănătății în muncă. Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat sancționarea muncii nedeclarate. În domeniul relațiilor de muncă, la nivelul județului Vaslui, au fost efectuate un număr de 81 controale care au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei. În urma verificărilor au fost sancționați 15 angajatori, fiind aplicate 18 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor în luna iulie este 184.000 lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 204 măsuri de intrare în legalitate. Și tot în luna iulie au fost sancționati pentru muncă nedeclarată, un numar de 6 angajatori, fiind identificate 8 persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru munca nedeclarată în luna iulie fiind de 160.000 lei. În domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă au efectuat vizite de inspectie la 53 de angajatori și au încheiat 40 de procese verbale de control. În urma vizitelor de inspecție efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă, în luna iulie 2023 au fost constatate 139 de neconformități. Pentru neregulile constatate au fost sanctionați un număr de 43 de angajatori, fiind aplicate 139 de sancțiuni contravenționale. Și tot în luna iulie 2023, au fost comunicate de angajatori, un număr de 10 evenimente în care au fost implicați lucrători, urmând a fi finalizate cercetări în vederea stabilirii caracterului lor.

Centrele rezidențiale pentru vârstnici, verificate și de inspectorii de muncă

În luna iulie a fost declanșată acțiunea comună de control sub coordonarea Prefectului Județului Vaslui la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabiltăți și cele destinate copiilor. În cadrul acțiunii au fost angrenate mai multe instituții de control: Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Vaslui, Direcția de Sănătate Publică Vaslui, Comisariatul Județean Pentru Protecția Consumatorilor Vaslui, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” Vaslui, Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui. Au fost verificate toate centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabiltăți și cele destinate copiilor, fiind identificate un număr de 57 de centre rezidențiale din județul Vaslui. Cu ocazia verificărilor au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, din care o amendă în valoare de 3.000 lei și 6 avertismente scrise. În urma neconformităților constatate în domeniul securității și sănătății în muncă și al relațiilor de muncă, au fost dispuse măsuri de remediere a acestora.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Dacă impozitarea ar fi mai mica cu siguranță toți ar angaja ,dar cum avem un stat de kk ,fac legi și impozite doar ca ei sa poată fura

    • Dcaă romănașu votează de 33 de ani hoți și borfași cum ați vrea să fie statul ? Uitați/vă cum arată județul Vaslui ……BAHMUT ,MARIOPOL !

  2. Fiecare aveti dreptul de a verifica daca va sunt platite cartile de munca, puteti merge la ITM, acolo cereti sa va arate daca sunteti cu cotizatia la zi.
    De ce nu dati numele firmeleor care fac evaziune, ca nu este reclama😡😡😡

  3. După ce plecam de acasă la 5.00 ajungem la 23.00 muncim ca sclavii zi lumină pe salarii mizerabile ne trezim ca nu avem nici carte de munca . Apoi se plâng ca nu găsesc forță de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.