Ani grei de închisoare în dosarul mitei de la DSP

Femeia de afaceri din Bacãu, acuzatã cã a încercat sã mituiascã directorul Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui pentru a obtine o autorizatie, si-a primit pedeapsa. Magistratii Tribunalului Vaslui au decis condamnarea Elenei Dutã Nitescu la 5 ani si 8 luni de închisoare si un an interzicerea unor drepturi. Pedeapsa este atât de mare pentru cã faptele pentru care a fost trimisã în judecatã (dare de mitã, cumpãrare de influentã – n.r.) a fost sãvârsitã în perioada de probã. Elena Dutã Nitescu fusese condamnatã la 3 ani de închisoare, de Curtea de Apel Bacãu, la 3 ani de închisoare pentru furt calificat.

Ani grei de închisoare pentru o femeie de afaceri din Bacãu, trimisã în judecatã pentru dare de mitã si cumpãrare de influentã. Elena Dutã Nitescu a încercat sã mituiascã conducerea Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui pentru a obtine o autorizatie la o clinicã deschisã în municipiul Vaslui. Mita, un parfum de 69 de euro si 450 de lei, a fost refuzatã, dar cazul a intrat în atentia Politiei. Zilele trecute, judecãtorii Tribunalului Vaslui au decis condamnarea Elenei Dutã la 2 ani si 8 luni de închisoare pentru faptele pentru care a fost trimisã în judecatã. Numai cã, darea de mitã si tentativa de cumpãrare de influentã au fost sãvârsite în perioada de probã pe care Elena Dutã o avea, condamnatã, pentru furt calificat, de Curtea de Apel Bacãu. Astfel, la finalul procesului, femeia de afaceri din Bacãu s-a ales cu 5 ani si 8 luni de închisoare si un an pedeapsã complementarã de interzicerea unor drepturi. În plus, Elena Dutã a fost obligatã sã plãteascã 3.952 de lei, cheltuieli judiciare cãtre stat. Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitivã si poate fi contestatã în termen de 10 zile.

De unde a plecat totul

Pentru a obtine o autorizatie, femeia de afaceri din Bacãu care dorea sã deschidã un cabinet medical la Vaslui, a apelat la o cunostintã localã pentru a se pune bine cu directoarea Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui, Mihaela Vlada. Astfel, Elena Nitescu Dutã a oferit drept mitã 450 de lei si un parfum de 69 de euro prin intermediul psihologului vasluian Mihaela Cazacu. Mita a fost refuzatã si cazul a ajuns în atentia politistilor. Dupã finalizarea cercetãrilor, dosarul a ajuns în instantã. Psihologul a fost acuzat de complicitate, iar afacerista bãcãoanã de cumpãrare de influentã si dare de mitã. Dosarul a fost unul interesant si controversat mai ales cã, în timp ce Mihaela Cazacu a recunoscut fapta si a cerut sã beneficieze de acordul de recunoastere, femeia de afaceri din Bacãu a tinut mortis sã demonstreze cã ea este nevinovatã.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ