Aniversarea celor 10 ani de SIRIUS la Bârlad

Activitãtile dedicate aniversãrii a 10 ani de activitate ai Asociatiei Astronomice “Sirius” din Bârlad, vor demara vineri, 23 septembrie, si se vor termina sâmbãtã, 24 septembrie. Toate actiunile se vor desfãsura la Liceul teoretic „Mihai Eminescu” din localitate. AAS este recunoscutã pe plan national si international, din rândurile ei fiind selectionati multi elevi pentru participarea la Olimpiadele Nationale si Internationale de Astronomie si Astrofizicã, de unde s-au întors de fiecare datã cu premii importante.

Alãturi de Cluburile UNESCO din România pentru care educatia si autoeducatia reprezintã o preocupare permanentã, Asociatia Astronomicã „Sirius” (AAS) din Bârlad valorificã si integreazã în spatiul educativ românesc componenta interdisciplinaritãtii. Din punct de vedere educational, astronomia are meritul de a arãta tinerilor efortul exceptional al oamenilor de stiintã pentru a învinge frontierele necunoscutului si oportunitatea de a deschide noi cãi spre cunoasterea Universului apropiat si îndepãrtat. Participarea membrilor Cluburilor UNESCO la manifestãrile prilejuite de sãrbãtorirea celor zece ani de la înfiintarea AAS, va oferi un câmp mai larg de analizã, evenimentul fiind conceput ca un schimb de experiente transculturale. Proiectele Asociatiei Astronomice “Sirius” vizeazã integrarea tinerilor în mileniul III.

Programul aniversar începe vineri, 23 septembrie, la orele 18.00, în holul Sãlii de Marmurã al Liceului teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, cu vernisarea expozitiei „Visând la astri”, urmatã apoi de o masã rotundã cu tema „Rolul Cluburilor UNESCO în promovarea culturii si stiintei”. La finalul mesei rotunde va avea loc, în cancelaria liceului bârlãdean mentionat, o actiune intitulatã „In memoriam Dr. Harald Alexandrescu – membru de onoare AAS”. Sâmbãtã, 24 septembrie, în cancelaria Liceului „Mihai Eminescu” va avea loc „Momentul aniversar – Asociatia Astronomicã Sirius – 10 ani de activitate”, sustinut de prof. Ioan Adam, presedintele AAS Bârlad.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ