spot_img
20.8 C
Vaslui
29-mai-2023

Ankara spune că Suedia nu și-a îndeplinit încă obligația de a extrăda teroriștii în Turcia

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a declarat joi că Suedia nu și-a îndeplinit încă obligația de a-i extrăda pe teroriștii la Ankara, care este stipulată de memoriul de admitere în NATO semnat cu aceasta și Finlanda în iunie anul trecut la Madrid. Până la îndeplinirea acestor obligații, partea turcă nu va aproba cererea Stockholmului de a adera la Alianța Nord-Atlantică, conform ministrului turc al ap[r[rii.

Turcia sprijină politica ușilor deschise în NATO încă de la început. Extrădarea teroriștilor în Turcia ca parte a luptei împotriva terorismului este un rezultat firesc al semnării acestui memorandum [de la Madrid] și toată lumea trebuie să vadă acest lucru. Suntem în aşteptarea acestui lucru. Din păcate, până în prezent, în special Suedia nu a făcut paşi suficienţi în această direcţie„, se arată în comunicat.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că Ankara nu va aproba candidatura Suediei pentru aderarea la NATO. În același timp, el a precizat că problema admiterii Finlandei în alianță ar putea fi rezolvată pozitiv…https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/ankara-spune-ca-suedia-nu-si-a-indeplinit-inca-2239362.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.