32.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

ANL-uri pe terenul unitatii militare din Vaslui

PROIECT Cazarma si terenul fostei unitãti militare din Zona Cartier a municipiului Vaslui ar putea primi, în viitorul apropiat, noi destinati – cãmin de bãtrâni si blocuri ANL, dupã ce ministrul Vasile Blaga a declarat recent cã este adeptul transferãrii în proprietatea adminstratiilor locale a terenurilor si bunurilor care nu sunt necesare Armatei, Politiei si altor structuri. Primarul Vasile Pavãl spune cã deja a realizat un plan pentru folosinta imediatã a bunurilor fostei unitãti militare

PLANURI. “Sunt adeptul transferãrii în proprietatea comunelor, oraselor, judetelor a tuturor terenurilor si a altor bunuri care nu sunt absolut necesare Armatei, Politiei si altor structuri. Am avut discutii foarte mari în Guvern vizavi de faptul ca în centrul oraselor sunt cazãrmi pãrãsite”, sunã recenta declaratia ministrului Aministratiei si Internelor, Vasile Blaga pentru care primarul municipiului Vaslui si-a declarat sustinerea si speranta cã va fi pusã în practicã cât mai repede. Edilul municipiului spune cã de multi ani asteaptã aceastã initiativã, iar pentru acea zonã municipalitatea are planuri mari. “Este foarte bine dacã ne va da în adminstratie terenurile si clãdirile de acolo. De mult m-am gândit cã în clãdirile renovate ale cazãrmii ar sta foarte bine un cãmin de bãtrâni iar pe terenul unitãtii militare am construi un mini-cartier ANL”, spune primarul pavãl. Bine, dar de unde bani pentru toate acestea în plinã crizã financiarã? “Din fonduri europene prin proiectul pe care îl vom depune. Sunt extrem de multe programe pentru reabilitarea clãdirilor si reconstructii de care putem beneficia”, explicã Pavãl.

Buget pentru autoritãtile locale pe 3 ani?

NOUTATE. Cel mai probabil, Guvernul va avea în vedere aprobarea unei anexe distincte la bugetul de stat unde sã fie prevãzute pe urmãtorii 3 ani sumele care vor fi acordate autoritãtilor adminsitratiei locale. “Ei nu pot sã-si calculeze fondurile de cofinantare, dacã noi nu suntem previzibili la nivelul bugetului de stat. Este obligatoriu sã stie si ei(…) cam la ce sa se astepte(…) de la stat pe viitorii trei ani de zile”, a spus minisatrul Blaga. “Sunt multe primãrii care au proiecte si nu au cu ce le cofinanta. Noi încã nu avem. Cu toate acestea, în cadrul Asociatiei Municipiilor s-a prevãzut un proiect oarecum similar de realizare a unui fond din care sã fie confinantate anumite proiecte. Initiativa ministrului este bunã si în acest sens si asteptãm sã vedem câte din promisiuni vor fi realizate”, a precizat primarul Vasile Pavãl. Cel mai probabil în anul 2010 adminsitratia va avea o altã fatã dacã ne rapsortãm la promisiunile fãcute de guvernanti. Cresterea autonomiei colectivitãtilor locale prin transferul de noi responsabilitãti decizionale, precum si de resurse financiare si patrimoniale, cu respectarea principiului subsidiaritãtii, restructurarea administratiei publice centrale si locale prin mãsuri de crestere a eficientei institutionale, simplificare administrativã, reducere a cheltuielilor curente si crestere a transparentei în relatia cu cetãtenii si cresterea calitãtii si accesului la servicii publice reprezintã prioritati expuse de guvernanti si prevãzute în programul de guvernare la capitolul ‘’Reforma administratiei publice’’.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here