23.4 C
Vaslui
06-iul.-2022

ANM vine cu avertizări pentru români! Un val de aer rece va traversa teritoriul țării noastre și aduce lapoviță, dar și ninsori. Răcirea va fi una bruscă, iar meteorologii susțin că, spre finalul săptămânii, mercurul din termometre este posibil să înregistreze din nou creșteri.

Alina Șerban, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) anunță temperaturi scăzute pentru zilele de miercuri și joi. România va fi tranzitată de un val de aer rece care va aduce lapoviță și ninsori. Specialistul vorbește despre o inversiune termică, adică regiunile în care sunt înregistrate temperaturi ridicate, vor suferi o răcire bruscă.

Zonele menționate de meteorolog sunt vestul, nordul și centrul țării. Valul de aer rece aduce precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, însă nu vor fi înregistrate cantități importante. Spre finalul săptămânii, începând de vineri, mercurul din termometre va începe să crească, românii având parte de un weekend destul de frumos, cu temperaturi mai ridicate. Dimineața și seara se va instala ceața în marea majoritate a regiunilor.

”După această traversare a unei mase de aer mai rece, sperăm la o încălzire, soluțiile modelelor ne sugerează o încălzire spre weekend și săptămâna viitoare” a declarat meteorologul, precizând că încălzirea vine la pachet cu ceață.

Un val de aer rece va tranzita România! Sunt anunțate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare

Valul de aer rece care va traversa România își va face, cel mai probabil, simțită prezența miercuri seara, spre joi. Frontul atmosferic rece va determina scăderi bruște ale temperaturii în vest, în nord și în centru, acolo unde temperaturile sunt acum ușor mai ridicate. Meteorologul ANM Alina Șerban anunță precipitații slabe cantitativ, pe arii restrânse, iar în zonele montane acestea se pot transforma în lapoviță și ninsoare. …https://evz.ro/vine-iarna-in-romania-meteorologii-anunta-un-val-de-aer-rece-cu-lapovita-si-ninsoare.html

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here