spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
25-mai-2024

Anonymous Romania, destructurata. Liderul gruparii este din Piatra Neamt

- Advertisement -

Conform unui comunicat IGPR din data de 29 mai, Ofiţerii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate– S.C.C.I. şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, beneficiind de suportul tehnic şi informativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale –I.G.P.R. şi S.R.I., au destructurat o grupare infracţională formată din 14 persoane, cunoscută sub denumirea Anonymous România.

Astfel, au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare în municipiile Bucureşti, Iaşi, Alba Iulia, Piatra Neamţ, Cluj Napoca, Drobeta Turnu Severin, Arad, Craiova, Reşiţa şi Târgu Mureş.

Liderul grupării a fost identificat ca fiind Gabriel B., de 24 de ani, din municipiul Piatra Neamţ, cunoscut în mediul virtual cu nickname-urile „lulzcart, anonsboat, anonsweb, cartman”.

Acesta, împreună cu Gábor F. şi Emil P. a constituit o grupare, la care au aderat şi alte persoane, implicată în derularea agresiunilor de terorism cibernetic sub numele Anonymous România.

Anonymous România a desfăşurat o vastă activitate infracţională specifică, de criminalitate informatică, ce a constat în accesarea ilegală a sistemelor informatice, sustragerea de date confidenţiale sau nedestinate publicităţii, precum şi publicarea în mediul on-line a datelor exfiltrate.

Bazele de date confidenţiale/clasificate vizate erau de predilecţie administrate de instituţii şi persoane juridice publice, atât din România cât şi din străinătate.

Din punct de vedere tehnic şi al modalităţii concrete de operare, atacurile informatice lansate asupra serverelor şi paginilor web ţintă, erau de tip SQL Injection, prin folosirea unor diferite aplicaţii informatice, respectiv Havij, SQL Map etc. În majoritatea cazurilor, după compromiterea şi obţinerea accesului neautorizat la site-urile vizate, membrii grupării aduceau modificări datelor informatice, executând atacuri de tip „Deface”, constând în introducerea unei pagini web în locul paginii principale a site-ului, modificare care consta în general în postarea anumitor mesaje, link-uri şi imagini prin care se revendica atacul şi se promova gruparea de hackeri Anonymous România.

Atacurile erau lansate în scopul obţinerii de date informatice, date care erau după caz copiate/transferate fără drept şi publicate ulterior în mediul virtual pe diverse site-uri, ca dovadă a activităţii de hacking.

Membrii grupării au procedat astfel la lansarea de atacuri informatice asupra unui număr de 29 de site-uri, pătrunderea neautorizată în respectivele infrastructuri informaţionale realizându-se prin încălcarea măsurilor de securitate implementate la nivelul serverelor care găzduiau site-urile web ţintă.

Activitatea infracţională a dus la compromiterea totală sau parţială a paginilor şi domeniilor de internet vizate, generând costuri semnificative în vederea recuperării datelor şi implementării de noi măsuri de securitate.

La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi aduse în vederea audierii 12 persoane, faţă de care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la sisteme informatice, în scopul obţinerii de date informatice prin încălcarea măsurilor de securitate, modificare fără drept de date informatice şi transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic, prev. de art. 42 alin. 1, 2, 3 şi art. 44 alin. 1, 2 din Legea nr. 161/2003.

Nota redactiei:

Gabriel B., alias Cartman, este un tanar din Piatra Neamt, care si-a facut notorietate in oras, fiind la un moment dat liderul clubului auto national NSL Filiala Neamt (No Speed Limit).

In ultima perioada renuntase la toate intalnirile clubului si nimeni dintre fostii amici nu mai stia nimic despre el.

Gabriel B. este departe de a fi un as al informaticii sau un cunoscator profesionist al mediului web. Presupunem ca a pus mana pe cateva softuri de spart site-uri si din teribilism, lipsa de ocupatie si foarte multa inconstienta si-a pus singur bazele unui dosar penal bine structurat.

Se pare ca din nou Piatra Neamt a ajuns pe locul unu in Romania din cauza unor copii teribilisti.

www.ziarpiatraneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.