3.9 C
Vaslui
09-dec.-2022

Ansamblul “Hora Vasluiului” si Orchestra “Rapsodia Vasluiului”, mesagerii folclorului românesc în Polonia

- Advertisement -

PARTICIPARE INTERNATIONALÃ… Ansamblul “Hora Vasluiului” si Orchestra “Rapsodia Vasluiului” au reprezentat cum se cuvine România la Festivalul “Zilele Folclorice Internationale WARMIA 2019”, desfãsurat în perioada 16-21 iulie, în orasul polonez Olsztyn. Cele douã formatii vasluiene au reusit sã-i impresioneze nu numai pe cei din public, ci si pe organizatori si ceilalti participanti la eveniment, drept dovadã au fost invitati la alte patru festivaluri internationale ce vor avea loc anul viitor.

Participarea la acest festival din Polonia este cu atât mai importantã cu cât încununeazã munca depusã în 10 ani de activitate. “Mã bucur cã anul acesta, la împlinirea a 10 ani de activitate a ansamblului, am reusit sã trecem granitele tãrii, desi noi am mai avut printr-un proiect o participare internationalã în 2012 la Reni si la Odessa, respectiv la Hâncesti, în Republica Moldova. Dar este pentru prima datã când ne îndreptãm atentia si cãtre vest. Au fost urmãriti si deja au mai multe invitatii pentru anul urmãtor. Vor participa la câteva festivaluri din Sebia, Cipru, Turcia si Italia. Aceste participãri la festivlauri sunt, de fapt, o motivatie directã pentru copii, îi motiveazã sã repete cu si mai mare sârg în timpul anului, iar asta nu poate decât sã ne bucure, mai ales cã vedem cã munca noastrã pentru acesti copii începe sã dea din ce în ce mai multe roade”, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui.

În octombrie vor avea loc preselectii pentru liceenii care vor sã facã parte din Ansambul “Hora Vasluiului”

În toamnã, ansamblul se va reînnoi. Institutia sub egida cãreia îsi desfãsoarã activitatea va organiza preselectii pentru cei care vor sã facã parte din Ansamblul “Hora Vasluiului”. “Da, dupã ce se terminã sezonul festivalurilor, vom organiza o nouã preselectie pentru liceeni de clasa a IX-a si a X-a. Cred cã va avea loc în octombrie, dar data exactã o vom anunta atunci. Sperãm sã se prezinte un numãr mare de liceeni, pentru a-i alege pe cei mai buni, cu care sã facem deplasãrile la care am fost deja invitati. Nu vom fi deloc exigenti la preselectii. Important e ca ei sã îsi doreascã foarte mult. Le vom oferi sansa sã participe, timp de o lunã, la repetitiile pe care le vom tine. Astfel, au ocazia sã-si demonstreze în timp calitãtile de dansatori. Nu mizãm foarte mult pe ceea ce ne vor arãta la preselectii, însã, asa cum am mai spus, cel mai important e sã vedem dorintã si ambitie.”, a mai precizat directorul CJCPCT Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.