spot_img
19.8 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Antonescu: Vom discuta luni poziţia USL faţă de angajarea răspunderii pe Codul de Dialog Social

- Advertisement -

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că liderii USL vor discuta luni în legătură cu poziţia faţă de angajarea răspunderii Guvernului pe legile Codului de Dialog Social, dar că îşi menţin decizia de a nu depune moţiune de cenzură pe tema plafonării salariilor profesorilor.

Întrebat dacă USL îşi menţine decizia de a nu participa la procedurile parlamentare şi de a nu depune moţiune de cenzură cu ocazia angajării răspunderii Executivului pe o serie de legi, Antonescu a precizat: „Vom dicuta acest lucru cu partenerii din USL la începutul săptămânii viitoare. În ce priveşte angajarea răspunderii prin care premierul îşi asumă practic să nu repecte sentinţe judecătoreşti definitive şi executorii (n.r.- privind salariile profesorilor), acolo am spus că e complet în afara legii şi nu depunem moţiune de cenzură, pentru că nu vrem să legitimăm un asemenea demers. Să vedem ce se întâmplă cu celălalt subiect al angajării, o să discutăm luni”, a spus liderul PNL.

El a catalogat drept „inacceptabil” faptul că nu se nu mai ştie numărul angajărilor de răspundere de către Guvern, „care a depăşit în doi ani tot ce se întâmplase în 20 de ani înainte”.

Antonescu a acuzat Guvernul Boc că „a desfiinţat practic Parlamentul, tranformând angajarea de răspundere într-o practică săptămânală, ne mai legiferând altfel decât prin angajare de răspundere”.

„A adopta legislaţia care afectează direct viaţa, profesia a milioane de oameni fără nicio formă de dialog social, fără o minimă dezabatere parlamentară, a adopta Codul Muncii fără nicio formă de dialog social cu sindicate sau patronate (…) înseamnă o formă foarte periculoasă de autism politic şi rezultatele se văd: avem un Guvern care apreciază că lucrurile merg din ce în ce mai bine şi probabil că lor le merge aşa, clanului acesta care a acaparat guvernarea României, în vreme ce tuturor celorlalţi români le merge din ce în ce mai rău. Ţara în ansamblu este într-o catastrofă, are un premier şi un Guvern complet iresponsabil şi tot ce putem face este să găsim formula prin care cât mai repede să luăm volanul din mâna acestor oameni care ne duc direct în prăpastie”, a afirmat Antonescu.

Executivul a decis, în şedinţa de joi, să se prezinte în faţa Parlamentului pentru a-şi angaja răspunderea asupra proiectului de lege privind salarizarea din educaţie pentru anul 2011 şi asupra Codului de Dialog Social.

REALITATEA.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.