spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
30-sept.-2023

Anul 2022, dedicat Smarandei Brăescu – prima femeie parașutist a României. Parlamentarii au votat legea dar nu cunoșteau proiectul

- Advertisement -

Anul 2022 va fi dedicat Smarandei Brăescu, prima femeie parașutist din România. Renumită la nivel internațional în perioada interbelică, azi puțini mai cunosc numele ei. Decorată de Rege, dar vânată de comuniști, Smaranda Brăescu a doborât record după record atât în parașutism, cât și în aviație. Supranumită „Regina Aerului”, nu a stat departe nici de front în al Doilea Război Mondial, făcând zboruri umanitare pentru salvarea răniților. Premierul Nicolae Ciucă a avut inițiativa de a declara anul viitor – anul Smaranda Brăescu. Parlamentarii s-au grăbit să voteze legea propusă de general, dar nu știau prea multe despre aceasta.

Natalia Intotero, deputat PSD: „Nu știu despre proiect, urmează să-l studiez. Nu știu nimic despre el”.

Radu Miruță, deputat USR: „Cât să discut la nivel de parlamentar, nu știu să vă spun despre Smaranda Brăescu. Spre rușinea mea, nu știu să vă spun motivul pentru care a ajuns să fie introdus pe ordinea de zi pentru a fi un an comemorativ”.

Ben-Oni Ardelean, deputat PNL: „Eu am un proiect de lege de înființare a instituției muzeale a muzeului Revoluției anti-comuniste din România”.

Andreea Dumitrescu, jurnalist Digi24: Aș reveni la întrebarea inițială. Smaranda Brăescu?

Ben-Oni Ardelean, deputat PNL: „Ne cheamă liderul de grup”.

Dumitru Coarnă, deputat PSD: „Nu știu, acum voiam să verific ordinea de zi”.

Janos Kiss, deputat PNL: „Am să lecturez și atunci am să vă pot da mai multe detalii. Aproape în fiecare lună declarăm o zi – fie ziua matematicii, fie ziua înnotului, ziua lecturii. Am rezerve destul de mari în legătură cu aceste proiecte de lege, sunt prea multe”.

Adrian Solomon, deputat PSD: „E bârlădeancă, e prima femeie care a zburat cu avionul. E un model, un exemplu de urmat pentru toate doamnele din România și mai ales pentru bărbați, care nu sunt chiar așa de curajoși întotdeauna să zboare cu avionul și să mai și sară de acolo”…https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/anul-2022-dedicat-smarandei-braescu-prima-femeie-parasutist-a-romaniei-parlamentarii-au-votat-legea-dar-nu-cunosteau-proiectul-1783163

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.