Anunțul de ultimă ora al ministrului Nelu Tătaru

PRUDENȚĂ… Ministrul Sănătății a declarat joi că, în măsura în care nu se respectă regulile, pot fi mai mult de 2.800 de cazuri de coronavirus pe zi în luna septembrie, așa cum prognozează Institutul Național de Sănătate Publică  “Pandemia nu se tranșează în spital”, a subliniat Nelu Tătaru. Acesta a mai afirmat că starea de alertă ar putea fi prelungită, dacă așa va decide Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care se va întruni înainte de ședința de Guvern. Starea de alertă expiră în 14 august.

“Previziuni pot fi multe, în contextul în care nimeni din țara asta n-o să respectăm niște reguli și nu vom încetini acea transmitere comunitară, putem ajunge și la mai multe cazuri. Eu sper că toți am înțeles ce înseamnă acest moment, sper că toți am înțeles că a fost și o perioadă în care a fost rătăcirea unora dintre noi, care am bagatelizat tot ce a însemnat această pandemie. Haideți să fim serioși, cred că în acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boală și puțini dintre noi care îi avem pe cei care au decedat”, a spus Nelu Tătaru, într-o discuție cu jurnaliștii. “Pandemia nu se tranșează în spital. Atâta timp cât vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat, cât nu se respectă niște reguli, cât vom avea o transmitere accentuată în comunitate, noi ca și corp medical nu vom putea să gestionăm ce ne vine în unitățile spitalicești. Avem și noi o limită. Cred că măsurile ar trebui să fie respectate”, a adăugat ministrul.

Starea de alertă va fi, cel mai probabil prelungită

Acum puțin timp, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, făcut o declarație la Academia Română din care reiese că Guvernul va da o HG pentru prelungirea stării de alertă. ”Înaintea ședinței de Guvern, fiindcă la ședința de Guvern va trebui să dăm și o hotărâre de Guvern în sensul prelungirii stării de alertă, dacă ea este luată în calcul de CNSU și domnul premier Ludovic Orban”, declarat Nelu Tătaru. Întrunirea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) va avea loc mâine, înaintea ședinței de Guvern.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ